Managed hosting door True

GoTelecom zoekt it-resellers voor HD-videoconferencing

 

GoTelecom wil it-resellers aantrekken om zijn HD-videoconferencing-oplossingen te verkopen, die nu voornamelijk via het audiovisuele kanaal worden aangeboden.

Er is namelijk toenemende vraag naar visuele communicatie in algemene zin, en met GoTelecoms oplossingen zijn aanzienlijke marges te behalen, volgens Björn Heisterkamp (foto) van GoTelecom. "We willen nu met een kant-en-klare videoconferencing-oplossing ook de it-markt betreden. We onderscheiden ons door traditionele videoconferencing te leveren die onafhankelijk van het merk apparatuur kan communiceren. Nadelen van producten van concurrenten Cisco en HP zijn de aanschafwaarde en de operationele kosten. Wij bieden een totaaloplossing voor maar 10.000 euro per locatie, ideaal voor middelgrote bedrijven die één of twee zakenreizen per maand willen uitsparen", meent Heisterkamp.

Op de website lifesize.com is een demo van high definition (HD)-videoconferencing te zien. Ook houdt GoTelecom in Dordrecht tot en met 1 juni op open dagen, waar demo's en case studies getoond worden en resellers de kans krijgen andere resellers te ontmoeten of toe te treden tot het GoTelecom-partnerprogramma. "Resellers die nog geen videoconferencing-oplossingen bieden, missen een kans en moeten wakker worden. Als resellers toch al met het netwerk van de klant bezig zijn, kunnen ze het afmaken met deze oplossingen. Videoconferencing kan ook geleased worden. In ieder geval bieden deze oplossingen een uitstekende upsell-mogelijkheid", aldus Heisterkamp.

Voor beginnende resellers zijn er instapmarges van 20 tot 25 procent te behalen. Als ze eenmaal een training hebben gevolgd, demoapparatuur hebben aangeschaft en gecertificeerd zijn op de apparatuur, dan zijn marges van 40 of 50 procent goed haalbaar. "We doen er alles aan om de marges gezond te houden. Gecertificeerd reseller worden is niet al te moeilijk: het houdt in dat de reseller demoapparatuur voor de eigen locatie aanschaft, een dag training volgt bij ons en een paar uur training bij een van onze leveranciers", zegt Heisterkamp.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1995410). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.