Managed hosting door True

HP breidt notebook PC portfolio uit

 

HP heeft tijdens de halfjaarlijkse partnerbijeenkomst 'Crosstalk' in Noordwijk een vernieuwd zakelijk en consumenten notebookportfolio gelanceerd.

Kees Verton, manager categories & marketing bij HP PSG (Personal Systems Group) Nederland, maakte de nieuwe notebooks bekend. Voor de zakelijke gebruiker zegt HP meer keuze en connectivity te bieden. Voor de consumentenmarkt legt HP de nadruk op multimedia, entertainment en design.

HP's zakelijke notebook portfolio is voorzien van een groot aantal innovaties en bevat als een van de eerste Intel Centrino Pro Mobile technologie. Hierdoor is de notebook PC op afstand te managen en is de beveiliging ingebouwd. Klanten kunnen daarnaast gebruik maken van HP's Out of Band Management Console. Deze component van HP's Software PC Configuration Management Solution vermindert de vraag naar desk-side bezoeken, verbetert de beveiliging door PC's te beschermen tegen malware en zorgt ervoor dat kritieke management agents actief zijn. De belangrijkste beveiligingsinnovatie in de notebook PC's is Full Drive Encryption voor HP ProtectTools. Deze encryptietechnologie zorgt ervoor dat de hele harde schijf onleesbaar wordt gemaakt wanneer de notebook of harde schijf kwijt of gestolen is.

HP Professional Innovations zorgen onder andere voor verbeterde betrouwbaarheid van de notebook PC met onder andere HP DuraKeys. Zij zijn tot zeker 50 maal beter bestand tegen zichtbare gebruikssporen in vergelijking met toetsenborden van de concurrent. De notebook PC's kennen bovendien features zoals HP QuickLook, waarmee de gebruiker met één druk op de knop - zonder eerst Windows op te starten - email, agenda en contactinformatie in minder dan 10 seconden kan doorlopen. Naast 3G Broadband Wireless, bieden HP business notebook PC's connectivity oplossingen, waaronder volgende generatie 801.11n, WLAN en Bluetooth technologieën. HP biedt voor al deze producten accessoires die helpen om de productiviteit te vergroten.

HP's consumenten notebook portfolio kenmerkt zich door focus op design. HP's team van industriële ontwerpers heeft wereldwijd consumenten- en trendonderzoek verricht en de resultaten daarvan hebben tot een nieuw design geleid. Uit het onderzoek bleek bijvoorbeeld dat consumenten een voorkeur hebben voor donkere kleuren en een ‘glossy look' voor hun thuisapparatuur, omdat deze kleurstelling beschouwd wordt als ‘fashionable' en ‘sophisticated'. Daarnaast toonde het onderzoek aan dat ‘look & feel' voor consumenten zeker zo belangrijk is als specificaties. Desktop en notebook PC's maken onderdeel uit van hun dagelijkse leefomgeving. De nieuwe HP notebook PC's zijn dan ook uitgevoerd in een glanzende piano zwarte finish, aldus de leverancier. 


Nieuwe zakelijke modellen
Vijf van de zeven nieuwe notebook PC series zijn nu leverbaar met geïntegreerd UMTS/HSDPA. Daarmee vergroot HP de keuze aan mobiele broadband mogelijkheden. Van deze vijf zijn drie notebook PC's achteraf HP Broadband Wireless upgradeable. "Het gehele HP business notebook assortiment is voorzien van innovatieve technologieoplossingen en kenmerken," zegt Alberto Bozzo, vice president en general manager Commercial Products van HP's Personal Systems Group in Europa, het Midden Oosten en Afrika. "Deze Professional Innovations helpen om risico's te verkleinen, productiviteit te verhogen en mobiel computergebruik eenvoudiger te maken. Beveiliging, gebruikersgemak en betrouwbaarheid zijn hiervoor de sleutelwoorden."
Om voor de zakelijke gebruiker de keuze voor producten gemakkelijker te maken, heeft HP de modelnummers van haar zakelijke notebook PC's ingedeeld in drie series:
- 2000 voor Ultra licht,
- 6000 voor Gebalanceerde Mobiliteit,
- 8000 voor Hoge Prestaties.
Ook introduceert HP vier verschillende uitrustingniveaus - standard (s), business (b), professional (p) en workstation (w). Dit biedt klanten betere oriëntatiemogelijkheden en het vereenvoudigt het keuzeproces.

Overzicht zakelijke notebook series
Ultralichte zakelijke notebooks
· HP Compaq 2710p Tablet PC - Met een nieuwe look en de laatste technologieën, zoals een Illumi-Lite beeldscherm om gewicht en energieconsumptie te besparen, is de HP Compaq 2710p Tablet PC een ultra dunne convertible notebook dat conventionele notebookproductiviteit combineert met de flexibiliteit van tablet PC's.
· HP Compaq 2510p Notebook PC - HP's lichtste en kleinste zakelijke notebook met een geïntegreerde optical drive en dual-pointing devices en zowel een touchpad met scroll zone als een pointstick.

Balanced Mobility zakelijke notebooks
· HP Compaq 6910p Notebook PC - Deze notebook PC zet een nieuwe standaard voor productiviteit onderweg met een lange batterijlevensduur en een gewicht vanaf 2 kg.
· HP Compaq 6700 serie - De HP Compaq 6700 serie heeft extra veiligheids- en uitbreidingsmogelijiheden, biedt de nieuwste HP technologieën en is voorzien van 15.4 inch diagonaal breedbeeldschermen. Deze notebook PC's zijn leverbaar met Intel of AMD processoren. De nieuwste mobiele technologie en uitgebreide mobiele kantoorfunctionaliteit is verkrijgbaar tegen een concurrerende prijs (vanaf EUR 729 ex. BTW).
Performance zakelijke notebooks
· HP Compaq 8710 notebook PC - HP's meest krachtige zakelijke notebook PC en mobiele Workstation. Hiermee biedt HP de beste NVIDIA 3D graphics van onafhankelijke gecertificeerde leveranciers én een hoge-resolutie 17-inch diagonaal breedbeeldscherm.
· HP Compaq 8510 notebook PC - Uitzonderlijke grafische eigenschappen en prestaties in een krachtige, draagbare 15,4-inch breedbeeld notebook. Het notebook heeft een gewicht van slechts 2,77 kg en een dikte van 28 mm.
De HP Compaq 8710 en 8510 notebook PC zijn in de w-versie gecertificeerd voor de alle belangrijke Workstation applicaties.

Nieuwe consumentenmodellen
HP onthult ook 7 nieuwe consumentenmodellen, inclusief een dunne, ultralichte ‘Twist & Turn' notebook met touch screen. Naast multimedia toepassingen zijn de nieuwe HP Pavilion consumenten notebook PC's voorzien van een design met "Radiance," een HP Imprint patroon met subtiele lijnen op de bovenkant van de notebook PC. Een verwijzing naar de steeds verdergaande samensmelting van werk en vrijetijdsbesteding.
De nieuwe modellen hebben allemaal hoge resolutie widescreen schermen. Consumenten zijn gewend geraakt aan het bekijken van film en websites in groot formaat, en HP beantwoordt door de uitvoering van alle consumentenmodellen met een groot scherm aan deze behoefte. Een aantal notebook PC's is uitgerust met een ingebouwde HP Pavilion Webcam en microfoon, waardoor het eenvoudig is om met behulp van geïntegreerde WiFi technologie in contact te blijven met vrienden en collega's.

Overzicht consumenten notebook PC's
· HP Pavilion tx1127ea "Twist & Turn" - Een klein en lichtgewicht notebook met een touchscreen en Nederlands handschriftherkenning. Het scherm kan draaien, zodat men het scherm op meerdere manieren kan inzetten: als notebook, als schrijfblok of om foto's/presentaties te bekijken vanuit een hoek. Deze notebook PC is door de ingebouwde TV tuner zelfs als digitale televisie ontvanger te gebruiken.
· HP Pavilion dv6300 serie notebook PC's - Deze serie notebook PC's heeft voor ieder wat wils. Variërend van een instapmodel, ‘value-for-money', een family notebook tot een krachtig Power notebook.
· HP Pavilion dv9300 series Entertainment notebook PC's - Notebook PC's ontworpen voor multimedia en entertainment. Voorzien van een 17 inch breedbeeldscherm en NVIDIA GeForce Go 7600 grafische kaarten met 256 of 512 MB apart videogeheugen PCI Express.

Meer informatie, zoals prijzen en beschikbaarheid, over HP notebook PC's en andere HP mobiliteit oplossingen is beschikbaar op de HP website via onderstaande link: www.hp.com/go/MobilitySummit2007.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1979016). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.