Managed hosting door True

Packeteer komt met nieuw partnerprogramma

 

Volgende week lanceert Packeteer tijdens zijn partnerbijeenkomst in Portugal een nieuw partnerprogramma. Belangrijkste aanvulling is het onderbrengen van de iShared-lijn van het onlangs overgenomen Tacit Networks.

De overname van Tacit, nu een jaar geleden, betekende voor Packeteer, leverancier van wan-optimalisatieproducten, een nieuwe koers. Het bedrijf besloot zich nog meer op het kanaal te richten en daarom zijn er sinds januari 2007 verschillende regionaal georiënteerde channelmanagers aangesteld. Voor Noord-Europa, en dus ook Nederland, werd dit Mark Hollander, die afkomstig is van McAfee en daarvoor jaren kanaalervaring heeft opgedaan bij Westcon. "Met de overname van Tacit kregen wij iShared als uitbreiding op onze eigen PacketShaper-productlijn", aldus Hollander. "Dat betekende nieuwe kansen voor ons. Eerst richtten we ons namelijk vooral op security-resellers om met onze producten wan-optimalisatie te realiseren, maar met iShared krijgen we toegang tot het Microsoft-netwerk. We zijn dan ook actief op zoek naar Microsoft-resellers die zich met server- en storageconsolidatie bezighouden."

Doordat iShared voor Packeteer een totaal nieuw deel van de markt betekent, kon een uitbreiding van het partnerprogramma niet uitblijven. Dit partnerprogramma wordt tijdens de partnerbijeenkomst van 9 tot en met 11 mei in Portugal aangekondigd. De Authorized en Solution Partner-status blijven, alleen wordt de drempel om toe te treden verhoogd. Hollander: "Iedereen kon Authorized Partner worden en daarom praten we voor het eind van het jaar met onze resellers om te kijken of ze partner willen blijven. Daarnaast praten we dus met resellers uit het BrancheOffice-programma van Microsoft. We verwachten van onze resellers dat ze samenwerken met klanten die beschikken over meerdere vestigingen en dat ze zich bezighouden met storage- en serverconsolidatie. Voordat een reseller Solution Partner kan worden, moet hij eerst minimaal zes maanden over de Authorized-status beschikken. Het verschil tussen beide is dat de Authorized Partner webbased trainingen kan volgen, de Solution Partner krijgt klassikale trainingen."

Schoolbank
In het nieuwe partnerprogramma van Packeteer wordt van resellers verwacht dat zij zich nog meer met trainingen bezighouden. Bij elke nieuwe update van een product moeten zij opnieuw de (online) schoolbank in. Zodoende wil Packeteer de eindgebruiker laten zien dat hij in zee gaat met erkende partners die over een bepaalde basiskennis beschikken. Voor partners volgt er uiteraard compensatie voor alle inspanningen. Zo werkt Packeteer in het nieuwe partnerprogramma met Named Product Registration, wat aangeeft dat de partner Packeteer goed weet te positioneren en alles van het bedrijf weet. Dit levert hem extra margevoordeel op. Ook worden er kortingen gegeven afhankelijk van de hoogte van de status en krijgt iedere partner presales support via de distributeurs Acal, Westcon/Comstor en NOXS. Solutions Partners hebben nog als bijkomend voordeel dat zij onder andere channelmanagement ontvangen, mogen participeren in pr-activiteiten en leads en serviceleads kunnen ontvangen. "Wan-optimalisatie is erg ‘hot' momenteel", aldus Hollander. "Nu wij dit ook op basis van het Microsoft-netwerk doen, hopen we veel resellers voor ons te kunnen winnen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1964051). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.