Managed hosting door True

Inter Access en Alfresco leveren open source-systeem

 

ICT-dienstverlener Inter Access heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Alfresco, het open source-alternatief voor Enterprise Content Management (ECM).

De overeenkomst voorziet in de combinatie van WEB+ - het geïntegreerde frontoffice- en midoffice-platform voor gemeenten van Inter Access - met de open source-oplossing van Alfresco. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de groeiende vraag naar hecht geïntegreerde oplossingen voor organisatiebreed contentbeheer. Inter Access en Alfresco richten zich met hun gecombineerde aanbod vooralsnog op de behoefte aan zakensystemen voor de overheidssector.

De dynamische omgeving en de toenemende vraag naar transparantie zorgen ervoor dat lokale overheden in toenemende mate op zoek zijn naar geïntegreerde oplossingen die frontofficeproducten combineren met Broker-, Management-systemen-, Work Flow Management-systemen- en Enterprise Server Bus-functionaliteit. Hiermee komt de 'dikke midoffice' niet alleen voor grote gemeenten, maar ook voor kleinere gemeenten beschikbaar in de vorm van een geïntegreerd zakensysteem. Inter Access heeft al een sterke positie in de Nederlandse overheidsmarkt en wil deze verder versterken. De integratie van WEB+ met de Alfresco ECM Suite vormt een krachtige aanvulling op het Inter Access-portfolio.

"Overheden hebben behoefte aan alternatieven voor de kostbare, traditionele en rigide Enterprise Content Management-pakketten", zegt Han Dieperink, directeur van Inter Access. "De integratie van Alfresco met de eGovernment-oplossingen van Inter Access zorgt voor een trendbreuk in architectuurdenken, maar ook in kosten. Net als Inter Access heeft Alfresco innovatie bovenaan de agenda staan. Alfresco sluit met een hypermoderne architectuur en open standaarden goed aan bij de architectuurvisie van Inter Access. Daarnaast maakt de keuze van Alfresco voor het open source-licentiemodel de oplossing bijzonder interessant voor de overheidsmarkt."

Alfresco heeft de eerste open source ECM-oplossing ontwikkeld, die bij uitstek geschikt is voor lokale overheden. "Vanaf het moment dat we met Alfresco in contact kwamen, raakten we onder de indruk van de denk-, ontwikkel- en executiekracht van het Alfresco-team", aldus Dieperink. "Alfresco's grote staat van dienst in combinatie met de nieuwste inzichten in architectuur zorgen voor een ongekende ontwikkelsnelheid."

"Alfresco is verheugd in samenwerking met Inter Access de voordelen van open source ECM naar de omvangrijke markt voor eGovernment-oplossingen te kunnen brengen, een markt waarin Inter Access al een aanzienlijk marktaandeel heeft opgebouwd", zegt John Powell, CEO van Alfresco. "Alfresco's ECM functionaliteit voorziet in de behoefte van Nederlandse gemeenten aan efficiënt informatiebeheer."

Alfresco gaat samen met Inter Access in de Benelux activiteiten ontplooien om de bekendheid van de ECM-oplossing te vergroten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1956758). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.