Managed hosting door True

Sun demonstreert Linux voor desktop

 

Tijdens de Linux World conferentie in San Francisco heeft Jonathan Schwartz, Sun’s executive vice president voor software, de eerste versie van Sun’s op Linux en Java gebaseerde desktop-systeem gepresenteerd.

Sun deed in San Francisco ook nog een aantal andere aankondigingen die de innovatie en acceptatie van Java en Linux moeten bevorderen. Daarnaast treedt Sun toe tot het Open Source Development Lab (OSDL), een internationaal consortium van technologiebedrijven, gericht op de verdere ontwikkeling van open-standaard software zoals Linux. Sun’s bijdrage aan OSDL ligt vooral op het gebied van datacenter- en carrier-omgevingen. Project Mad Hatter Tijdens zijn presentatie demonstreerde Schwartz voor het eerst Project Mad Hatter, Sun’s volledig geïntegreerde open desktop-omgeving voor Linux-, Solaris- en SunRay-systemen, gebaseerd op Java technologie, de GNOME desktop-omgeving, Ximian Evolution en Sun’s StarOffice kantoorapplicaties. Sun’s alternatief voor de desktop - later dit jaar officieel beschikbaar - zal de kosten per gebruiker sterk doen dalen, terwijl het tegelijk op een veilige manier dezelfde omgeving, fuinctionaliteit en uitwisselingsmogelijkheden biedt als de gebruikelijke PC-omgeving. Het systeem zal formeel geïntroduceerd worden tijdens de SunNetwork conferentie in september 2003.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1949). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.