Managed hosting door True

Microsoft schort virtualisatiesoftware op

 

Microsoft loopt lichte vertraging op met de virtualisatiesoftware (codenaam Viridian) die het inbouwt in de volgende Windows Server-versie. De voor begin dit jaar geplande bèta van de HyperVisor komt pas in de tweede helft van 2007 uit.

Ook het eerste Service Pack voor Microsofts bestaande virtualisatiesoftware uitgesteld. SP1 voor Virtual Server 2005 R2 (Release 2) komt in het tweede kwartaal uit, in plaats van het eerste. De softwareproducent komt later deze maand met een release candidate, die klanten en partners dan kunnen downloaden.
Het uitstel voor SP1 is te wijten aan extra testwerk voor nieuw ondersteunde besturingssystemen op de Microsoft-software. Dit betreft Suse Linux Enterprise Server 10 van kersverse partner Novell, de Solaris 10 x86-uitvoering van partner Sun Microsystems, en een recente testuitvoering van de volgende Windows Server-versie.

Microsoft stelt dat de uiteindelijke uitvoering van Viridian gewoon op tijd is. De volgende serverversie van Windows (codenaam Longhorn Server) moet in de tweede helft van 2007 gereed zijn voor de dvd-persfabrieken (release to manufacturing) en computerleverancier. De virtualisatiemogelijkheden voor die Windows-versie komen dan zo'n zes maanden daarna uit. Eerst verschijnt rond het midden van dit jaar bèta 3 van Longhorn Server.
Het uitstel voor de virtualisatiesoftware is gemeld op de blog van Microsoft-manager Mike Neil, verantwoordelijk voor virtualisatie. Hij schrijft dat de voornaamste oorzaken voor het uitstel van de Viridian-bèta de interne doelen voor prestatieniveau en schaalbaarheid zijn. De Hypervisor draait dus nog niet naar behoren.

"Windows Server-virtualisatie is ontworpen om in een it-omgeving met alsmaar groeiende multicore-systemen te schalen over een breder bereik dan de concurrentie." Neil noemt een schaalbaarheid tot 64 processoren. Ondertussen hebben concurrenten VMware en Xen al sinds jaar en dag eigen Hypervisors op de markt. Laatstgenoemde leverancier van open source-virtualisatie heeft vorige week nog een update uitgebracht met betere ondersteuning voor Windows - 2000, XP en 2003.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1943847). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.