Managed hosting door True

Thin client verkopen komen op gang

 

Hoewel thin clients al meer dan een decennium op de markt zijn, zien we het gebruik ervan pas de laatste jaren flink toenemen. In het reseller kanaal is de animo voor thin clients echter nog relatief beperkt.

Probleem volgens Chris Ingle, hoofd van IDC's European Systems Group, is dat de meeste resellers liever een complete pc verkopen met alles erop en eraan dan een kale thin client. "Ze zouden op termijn echter meer geld kunnen verdienen aan de diensten rondom de thin client", aldus Ingle. 

Op dit moment maken thin clients nog maar twee procent uit van de desktop-markt. En dat terwijl deze systemen in zestig tot zeventig procent van de gevallen ingezet zouden kunnen worden. Ondanks dat enorme groeipotentieel is Ingle sceptisch. "Mensen zijn gewend om een pc te kopen, ze zijn gewend aan de upgrade cycles en de upgrades van het besturingssysteem. Bovendien vindt men het prettig thuis en op het werk dezelfde omgeving te hebben. Tenslotte is het moeilijk om leveranciers de voordelen van thin clients uit te laten leggen als ze ook pc's verkopen. HP en Dell hebben geen belang bij de doorbraak van thin clients."

IDC voorspelt voor Europa tot 2011 een groei van tussen de tien en 25 procent per jaar. Nederland blijft daarbij wat achter. Marktleiders Wyse en HP leveren bovendien langzaam aandeel in ten gunste van de kleinere spelers op dit gebied.

Keuze
Opvallend is de grote verscheidenheid aan concepten en uitvoeringen die inmiddels beschikbaar zijn. Server based computing met Terminal Services of Citrix is daarvan wel de bekendste. Daarbij wordt de applicatie via RDP (Remote Desktop Protocol) of ICA (Independent Computing Architecture) naar de eindgebruiker gebracht (screencasting). De toepassing zelf draait op de centrale Windows-server.

Een alternatief is desktopvirtualisatie met VMware. Daarbij draaien de applicaties niet direct op een en dezelfde server, maar in verschillende virtuele machines. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1928432). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.