Managed hosting door True

Nobel kiest oplossing van FrontRange Solutions

 

Nobel, een ICT-dienstverlener die zich bezighoudt met applicatie-ontwikkeling, ICT- infrastructuur oplossingen en outsourcing van ICT-beheer, heeft besloten de IT Service Management (ITSM-) suite van FrontRange Solutions te implementeren.

Met de FrontRange-oplossing zal Nobel niet alleen de aan haar uitbestede werkplekken en servers beheren, maar ook de eigen ICT-infrastructuur. Nobel beheert namelijk meer dan 40.000 werkplekken en enkele honderden servers bij klanten.

Volgens Peter van Egmond, directeur services bij Nobel, is de overstap naar de ITSM-suite van FrontRange een direct gevolg van de recente fusie tussen Nobel Van Dijk & Partners en Modulair en de groei van de activiteiten op het gebied van ICT-beheer en outsourcing. "Wij kwamen in een situatie terecht waarin we het aantal werkplekken flink moesten uitbreiden", zegt Van Egmond. "We werden bovendien geconfronteerd met een grote behoefte aan additionele functionaliteit voor ICT-beheer en aan integratie daarvan met de back-officesystemen. Na de fusie beschikten we namelijk over meerdere locaties, ICT-helpdesks en softwaresystemen. We wilden de IT-helpdesks en -systemen integreren met de bestaande IT-beheeroplossing, maar die bood daarvoor te weinig mogelijkheden. Ook waren de kosten voor de uitbreiding van het aantal licenties en additionele functionaliteit hoog. We moesten dus een fundamenteel besluit nemen over de toekomstige inrichting van het IT-beheer."

Nobel bestudeerde een aantal oplossingen, maar die bleken niet over de door Nobel vereiste functionaliteit te beschikken. Van Egmond: "In onze gesprekken met Microsoft verwees deze ons naar FrontRange Solutions en zo zijn we met elkaar in contact gekomen. Na een vergelijking van de diverse pakketten viel de keuze uiteindelijk op de ITSM-suite van FrontRange. Met name omdat de ITSM-suite op de .Net technologie van Microsoft ontwikkeld is. Dat maakt de integratie met andere toepassingen, het onderhoud en de schaalbaarheid veel gemakkelijker. Bovendien is ITSM erg compleet. We implementeren de modules voor incident, problem en change management, maar ook release management, service level management, selfservice en de helpdesk-oplossing. Bij ons zullen in totaal zo'n 50 medewerkers met de FrontRange-oplossing werken."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1886917). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.