Managed hosting door True

Option sluit woelig 2006 sereen af

 

Datakaartenproducent Option tekende een minder vierde kwartaal op, maar sloot 2006 iets boven de (getemperde) verwachtingen af. 2007 zou door uitgestelde contracten een vliegende start moeten nemen.

Ondanks een relatief zwak vierde kwartaal mag Option een schouderklopje krijgen voor het woelige jaar 2006. ‘Relatief' omdat het bedrijf toch nog een vergelijkbare omzet haalt als het recordkwartaal (het vierde) van 2005. Voor het hele jaar waren er geen nare verrassingen meer voor het bedrijf van Jan Callewaert. De omzet is met meer dan 40 procent gegroeid tot 279,9 miljoen euro, iets boven de verwachtingen. De winst steeg 21,7 procent tot 35,3 miljoen euro. Option leverde in 2006 64 procent meer producten dan in 2005Voor 2007 verwacht ceo Callewaert een omzet tussen 355 en 375 miljoen euro. Over de winst liet hij niets los. Maar het jaar kan alvast een vliegende start krijgen omdat de oorzaak van het mindere vierde kwartaal - uitgestelde deals wegens vertragingen in de implementatie van de technologie - de positieve weerslag kan krijgen in de eerste kwartalen. Callewaert roemt zijn "ooit geziene orderboek voor al onze producten". Ook verwacht het bedrijf een aanzienlijke groei in de niet-datakaart-activiteiten. Met bovendien een enorme concurrent minder in de datakaartsector, het Nokia-Intel-consortium, kijkt Option de toekomst weer goedgeluimd tegemoet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1885203). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.