Managed hosting door True

Column

Geen ramp: er zit nog geld in hardware

 

De aanschaf van pc's en servers is op veel offertes van ict-dienstverleners gedaald naar ‘sluitpost'. Is er hierdoor geen droog brood meer te verdienen aan de onderliggende hardware? Toch wel, en nog dik belegd ook.

Hardware is een wereld van keiharde concurrentie. De productie van hardware vindt veelal plaats in massafabrieken in lagelonenlanden. Voor systeemonderhoud is weinig toegevoegde waarde meer nodig. De marges zijn door de marktdruk bovendien flinterdun.

Waarom zou een reseller zich nog bekommeren om hardware? Het grote geld zit in advies, consultancy, implementaties, beheer en onderhoud van ‘oplossingen'. Dat deze op een machine geïnstalleerd staan is bijzaak. De magazijnen van distributeurs staan vol en hun logistieke efficiëntie zorgt voor snelle levering.

Totdat de systemen door onvoorziene omstandigheden uitvallen. Want juist dankzij alle ‘oplossingen' zijn bedrijven voor hun continuïteit zwaar afhankelijk van een goed werkende ict-omgeving. Als reseller weet u dat, want u verdient een groot deel van uw inkomen met preventief en proactief onderhoud. Toch kunt u daarmee niet een plotse teloorgang van beschikbare systemen voorkomen. Een brand, een storm, een aanslag of een inbraak, kan pc's en servers onherstelbaar beschadigen, of zelfs helemaal laten verdwijnen.

Een image van de software en een back-up van de bestanden zijn, als het goed is, snel hersteld. Maar waarop? Is in dat geval snel nieuwe hardware voorradig, geleverd en geïnstalleerd? Deze vragen verhogen de positie van pc's en servers van sluitpost tot prioriteit. Voor u liggen daar kansen. Om de redder in nood te zijn, maar ook een échte dienstverlener.

Martine van den Berg
Sales Manager bij Livingston

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1882244). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.