Managed hosting door True

Chipidea koopt data-converterdivisie Nordic

 

Chipidea koopt Nordic Semiconductor's Data Converter IP Business Unit voor $6 miljoen in contanten. De acquisitie versterkt Chipidea's positie in de data converter markt en voegt een aanzienlijke ip-portfolio toe. De leverancier kan zich nu richten op oplossingen voor de digitale fotografiemarkt, draadloze netwerken en video.

Met de verkoop kan Nordic Semiconductor zich meer richten op radio frequency (rf) bestanddelen voor bijvoorbeeld draadloze oplossingen die gebruikmaken van de bandfrequentie 2,4 GHz.

"Chipidea biedt één van de meest populaire lijnen van data converteerders in de industrie en we geloven dat onze ip, architectuur en technologie-roadmaps de data converter business van Nordic Semiconductor complimenteren", zegt Jose Franca, medeoprichter, president en ceo Chipidea. "De combinatie van deze twee ondernemingen maakt het mogelijk dat Chipidea zijn marktaandeel vergroot en sterker in de markt komt te staan. We zien er enorm naar uit samen te werken met deze groep getalenteerde mensen."

"Met deze aankondiging zet Nordic de overgang voort van een leverancier van designdiensten en ip naar een grote Europese semi-conductor leverancier van rf bestanddelen", aldus Nordic ceo, Svenn-Tore Larsen. "De markt voor data converters blijft aantrekkelijke kansen bieden."

Zo is de nieuwe Europese databewaarplicht (‘EU Data Retention Directive'), goedgekeurd in december 2005, van kracht vanaf 15 september 2007.  De nieuwe EU-richtlijn bepaalt dat alle informatie uit telecommunicatieverkeer moet worden bijgehouden voor een periode van minimum 6 en maximum 24 maanden, afhankelijk van de nationale wetgeving in elke specifieke lidstaat. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1868593). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.