Managed hosting door True

'Omzetkansen Vista vooral in hardware'

 

Vista is een succes als de omzet in hardware de komende 6 maanden 5 tot 10 procent hoger ligt dan normaal, zegt Theo Rinsema, algemeen directeur Microsoft Nederland. Hij sprak bij de officiële lancering van de opvolger van XP in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op 30 januari 2007.

Microsoft presenteerde in aanwezigheid van 150 Nederlandse journalisten naast Vista ook het Office 2007-pakket voor o.a. tekstverwerking en spreadsheets. Ook werd Windows Live One Care geïntroduceerd, een virus- en spambestrijder waarmee het bedrijf de concurrentie met Norton en McAfee aangaat.

Partners van Microsoft presenteerden Vista-compatibele producten bij de lancering, zoals Lenovo. Het nieuwste model desktop in de Lenovo 3000 lijn, de Lenovo 3000 J115, is gericht op mkb gebruikers en Vista capable. SanDisk heeft een memorystick ontwikkeld waarmee oudere laptops Vista aankunnen. De Cruzer Contour USB Flashdrive is in Nederland verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal van 2007. En leverancier van pentabletten en interactieve pen displays, Wacom, demonstreerde hoe handgeschreven tekst van een pen tablet overgezet wordt in digitale tekst met de office applicatie. Alle versies van Vista (behalve Home Basic) leveren complete pen functionaliteit.

Volgens HP-directeur Hans Daniels is Microsoft Windows Vista toegerust met softwaredrivers voor oudere randapparaten. Vista bevat standaard 208 HP-drivers.

De kansen voor resellers in Nederland liggen volgens woordvoerders bij de lancering vooral in de verkoop van hardware die de nieuwe beeld- en geluidsmogelijkheden van Vista tot zijn recht laat komen, zoals LCD televisies, digitale camera's en pen tablets.

"De omzetkansen van hardware bij Vista zijn voor mij het wow-moment," bevestigt directeur Pieter Haas van Media Markt, spelend met het thema van de lancering, onder de naam 'The Wow Starts Now'.

Microsoft denk overigens dat pas eind 2008 wereldwijd 60 procent van de computers op zijn nieuwe besturingsprogramma Vista draait. De eerste maanden wil Microsoft vooral gebruiken om de naamsbekendheid van de nieuwe software te vergroten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1854299). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Fantastisch, dat Vista. Maar dit kan ik dus ook allemaal sinds enige maanden, en helemaal voor niks zonder nieuwe computer. Met Ubuntu Linux...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.