Managed hosting door True

Ricoh neemt IBM Printing Systems over

 

IBM wil zijn divisie Printing Systems kwijt. Big Blue gaat met Ricoh, een leverancier van kantooroplossingen, een joint venture aan. De joint venture heet InfoPrint Solutions Company.

Voorlopig gaan de activiteiten van Printing Systems door en zal het it-kanaal weinig van de acquisitie merken. Deze verloopt namelijk gefaseerd. De eerste fase, tot en met de tweede helft van 2007, bestaat uit communicatie en consultatie met partners en zakenrelaties. Ook moeten er nog enkele juridische zaken worden afgerond. Ricoh zal beginnen met een aandeel van 51 procent in de joint venture. De rest (49 procent) gaat de komende drie jaar naar Ricoh. IBM brengt daar uiteindelijk 725 miljoen dollar in contanten voor in rekening, inclusief 35 miljoen dollar voor management en support.

IBM-ceo Samuel Palmisano zegt dat deze venture zijn bedrijf beter in staat stelt zich te richten op zijn ‘strategische business units en klanten.' Masamitsu Sakurai, ceo van Ricoh, zegt dat InfoPrint Solutions Company Ricoh's core business wordt. Hij verwacht complexe en ‘mission-critical' oplossingen te kunnen leveren, samen met IBM. De InfoPrint Solutions Company gaat van start met ongeveer 1.200 medewerkers. IBM levert voorlopig nog onderhoudsdiensten. Mogelijk gaan ongeveer 1.000 printeronderhoudsspecialisten van IBM uiteindelijk over naar de nieuwe onderneming.

IBM en Ricoh zijn al 20 jaar strategische partners en werkten samen aan een aantal projecten in het kader van imaging en production-output solutions. Het hoofdkantoor van InfoPrint Solutions Company komt in Boulder, Colorado, op de plek van IBM Printing Systems. De huidige general manager van IBM Printing Systems, Tony Romero neemt in het nieuwe bedrijf de leiding. ‘Totdat de joint venture definitief vaststaat en in andere landen is geïmplementeerd, is het business as usual voor de IBM Printing Systems Division', volgens het persbericht. IBM's printing-tak had in 2006 een omzet van zo'n 1 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1845839). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.