Managed hosting door True

'HP sterkste brand, Lenovo en Nokia snelste groeiers'

 

HP en Acer hebben in 2006 hun posities als nummer 1 en 2 in het internetkanaal geconsolideerd onder IT resellers, blijkt uit de ICEcat-product-request metingen over ca. 600 internet ICT-websites (38,4 miljoen productopvragingen in 2005 en 2006).

In 2006 is voor ieder merk in de top 30 de online belangstelling fors toegenomen ten opzichte van 2005, ook voor de dalers. Iedereen wint, alleen sommige merken winnen iets meer.

HP heeft in het resellerkanaal afstand genomen van Acer, waarbij HP profiteert van de breedte van haar portfolio en servers een steeds belangrijker categorie zijn geworden. Ook ingegeven door de daling van de gemiddelde prijs per server, en de aantrekkende investeringen in webtoepassingen en dus serverparken. Acer heeft weer meer afstand genomen van "the rest of the pack". In de top 10 zijn de opvallendste stijgers Canon, Sony, Belkin en Asus. Canon en Sony profiteren als brede consumentenmerken van de grote belangstelling naar consumentenelektronica.

Asus heeft met het verbreden van de distributie (Tech Data kwam erbij), een veel groter bereik onder resellers gecreëerd, en bouwt de marketingorganisatie in Europa gestaag uit. Belkin profiteert van een breed assortiment aan cross-sell-producten, die zij actief inzet om resellers aan meer marge te helpen.

De afsplitsing van Lenovo van IBM heeft in totaliteit beide merken goed gedaan. IBM & Lenovo opgeteld, zouden naar product requests gemeten in 2006 (virtueel) de vierde plaats bezetten! Lenovo is een rising star en heeft haar nieuwe merknaam in 2006 gestalte gegeven en neemt de merkpositie van IBM uit 2005 over.

Interessante stijgers zijn verder Brother (van typmachine naar printerfabrikant), Kingston (slimme cross-sell van geheugens), Nokia (de mobiele telecom-merken rukken op in het internetkanaal), Lexmark, APC, Cisco, Conceptronic en Adobe. De laatste twee merken danken deze groei ook weer aan actieve cross-sell policies.

De sterkste dalers in 2006 zijn Creative Labs, TomTom en Apple, die allen een op (eigen) retail gericht verkoopbeleid hebben, en het internetkanaal nog niet als volwaardig verkoopkanaal bedienen.

DELL wordt niet door ICEcat gemeten in het resellerkanaal omdat DELL een directe verkoop-filosofie hanteert.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1844447). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.