Managed hosting door True

Onderzoek: ’PKI leeft nog steeds’

 

Uit onderzoek in opdracht van Ubizen, leverancier van Managed Security Solutions, blijkt dat 84% van de wereldwijde bedrijven gebruikmaakt van digitale certificaten of dat op korte termijn van plan is.

De uitkomst van het onderzoek spreekt diverse rapporten tegen waaruit zou blijken dat PKI niet meer ’leeft’ als beveiligingstechnologie. Het overgrote deel van de ondervraagde organisaties ziet digitale certificaten als een effectief middel voor het beveiligen van webservers (77%) en voor de authenticatie en autorisatie van gebruikers (70%). Andere populaire genoemde toepassingen zijn het beveiligen van e-mail en Virtual Private Networks. De implementatie van PKI-technologie blijft echter een zorg. Bijna de helft van de ondervraagden (47%) noemt de complexe administratie en organisatie de belangrijkste obstakels om een Public Key Infrastructure (PKI) op te zetten en te onderhouden. Daarom gaan steeds meer bedrijven over tot uitbesteding van PKI. 40 procent van de ondervraagden besteedt monitoring en management van de PKI-beveiligingsinfrastructuur uit of is dit van plan. Volgens een recent rapport van Forrester Research zal de Europese markt voor managed security groeien naar 4,6 miljard euro in 2008. De vraag naar ICT-beveiligingsdiensten neemt toe omdat het voor bedrijven steeds moeilijker is om intern de competenties te vinden, die nodig zijn om met de toenemende dynamiek van ICT-beveiligingsomgevingen om te gaan. Nu de digitale handtekening is goedgekeurd door het Europees Parlement, verwacht Forrester een snelle jaarlijkse groei van 52% van de managed PKI-certificatenmarkt tot 1,1 miljard euro in 2008.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1829). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.