Managed hosting door True

'Linux aan vooravond van sterke groei'

 

Binnen 5 jaar zal de helft van de bedrijven wereldwijd voor bedrijfskritische applicaties gebruikmaken van Linux. Dat hebben it-verantwoordelijken van 133 bedrijven van over de hele wereld laten blijken tijdens onderzoek dat is uitgevoerd door Saugatuck Research.

Uit de antwoorden van de ondervraagden van het onderzoek concludeerde Saugatuck dat tegen het einde van dit jaar 18 procent van de bedrijfskritische software onder Linux zal draaien. Tegen 2011 zal de helft van de bedrijven dat doen. De onderzoekers van Saugatuck denken dan ook dat in de periode 2007-2009 een groei geboekt zal worden van 40 procent. In de periode 2009-2011 zou die zelfs 80 procent bedragen. De voornaamste reden voor het te verwachten succes van Linux is dat verschillende grote bedrijven, zoals IBM en Oracle, openlijk hun steun hebben uitgesproken voor het open source besturingssysteem. Ook speelt mee dat Microsoft zijn houding ten opzichte van Linux de afgelopen tijd heeft aangepast, wat onder meer als gevolg zal hebben dat het makkelijker zal worden om Linux- en Microsoft-software in één omgeving te draaien.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1816780). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.