Managed hosting door True

OEM-versies klaar voor Vista en Office

 

Microsoft heeft de oem-versies van de nieuwste Vista en Office bijna klaar. De speciale oem-divisie van Microsoft Nederland, onder leiding van Lucas de Clerq, heeft allerlei tools en middelen om de oem-partners te steunen in de verkoop van deze nieuwe software.

De nieuwe versies zijn vanaf 30 januari 2007 beschikbaar, waarmee lokale pc-bouwers en spelers in de retail het nieuwe Vista besturingssysteem en Office in Nederlandse markt kunnen verkopen. In de tussentijd heeft Microsoft door het land voor oem-partners bijeenkomsten gehouden hoe ze beter deze versies kunnen pre-installeren en een goede marge kunnen halen, onder andere door Vista met A-merken te verkopen. Er zijn vier oem-versies van Vista: Basic, Home Premium, Business en Ultimate. Klanten van de oem-partners kunnen tot 30 januari een pc met XP kopen en daarbij gebruik maken van het Express Upgrade programma om van XP naar bijvoorbeeld Vista Basic te upgraden. Ook kan de gebruiker online upgraden via de Anytime Upgrade, waarbij de dealer die de oem-versie aan de eindgebruiker heeft geleverd, een extra bonus krijgt. Microsoft wil dat oem-partners ook veel Office 2007 verkopen en pre-installeren. Er zijn in totaal acht verschillende Office versies die de oem-partners kunnen verkopen. De eindgebruiker kan zijn Office versie online upgraden, waarbij de oem-partners weer en extra bonus krijgt. De eindgebruiker heeft ook de mogelijkheid 90 dagen kennis te maken met de nieuwe Office 2007, waarna het een licentieovereenkomst kan afsluiten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1791581). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.