Managed hosting door True

Lenovo wil alle resellers leren kennen

 

Pc-leverancier Lenovo vierde in augustus zijn éénjarig bestaan in Nederland. In het derde kwartaal van 2006 nam de verkoop van notebooks toe, maar die van desktops af. Hans van den Broek (foto), directeur van Lenovo Nederland, zegt dat hij de komende maanden de contacten met zijn partners wil verstevigen en uitbreiden. Volgens hem moet 2007 ‘het jaar van de groei’ worden voor Lenovo.

Van den Broek vertelt: "We werken op twee manieren met onze partners. Ten eerste via een transactiemodel, waarbij onze resellers zelf Lenovo pc's aan hun klanten verkopen. Lenovo blijft daarbij nauw samenwerken met bestaande distributeurs. Dat zijn Ingram Micro, Copaco, ETC Pluz en Actebis. Ten tweede werken we met relatiemanagers die contact hebben met grote klanten, waarbij ook in de meeste gevallen een partner is betrokken is voor de logistiek of implementatie. We kunnen echter nog veel meer groeien met partners, bijvoorbeeld door meer corporate resellers aan te trekken. Dat doen we bijvoorbeeld met systeem integratoren, zoals Atos en Getronics of met var's zoals Centric, Brocom en Scholten Awater. De resellers krijgen steun van een dedicated team. Nieuwe partners die Lenovo willen verkopen, zijn altijd welkom. Ik wil het aantal resellers verdubbelen en de onze huidige actieve resellers helpen meer te verkopen. In Nederland zijn ongeveer 3500 it-resellers actief. Die zou Lenovo allemaal willen leren kennen. Lenovo groeit door, we hebben nu 13 nieuwe vacatures voor de helft al ingevuld. Het gaat hierbij om channel-, account- en relatiemanagers die de partners helpen."
Lenovo verkoopt volgens Van den Broek pc's, zowel notebooks, tablet pc's als desktops. De meerwaarde van de verkoop zit volgens de Lenovo-directeur in de total cost of ownership (tco), mobiliteit en security. Van den Broek: "We werken op het gebied van mobility bijvoorbeeld samen met Vodafone. Wij leveren de embedded notebooks - met ingebouwde sim-kaart, waarvoor men via Vodafone een draadloos abonnement kan kopen. Ook de tablet pc's, waarvan er per jaar steeds meer worden afgenomen, zien we als een groeimarkt."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1791554). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.