Managed hosting door True

NetMasters Europese distributeur On2 software

 

Grote videosites als YouTube en Google Video maken allemaal gebruik van het door Adobe Systems ontwikkelde FlashVideo, dat sinds versie 8 is uitgerust met de videocodec van On2. NetMasters BV in Amsterdam is het eerste Europese bedrijf dat deze week de officiële distributierechten van On2 heeft verkregen.

De deal onderstreept het vertrouwen dat On2 heeft in de deskundigheid van NetMasters op het gebied van streaming video. “Voor onze klanten betekent dit dat het genereren en verspreiden van streaming video bij één partij kan worden ondergebracht. Dat is makkelijk en levert een kostenbesparing op. Daarbij zijn ze ook nog eens verzekerd van de best denkbare kwaliteit van dit moment”, aldus Mark de Jong, salesmanager van NetMasters. "FlashVideo is in korte tijd de meest toegankelijke vorm van video op het internet geworden", stelt De Jong. Groot voordeel van FlashVideo is dat het live of on demand gestreamed kan worden, voor iedereen toegankelijk is en uitgebreid kan worden met interactiviteit. De On2-software verzorgt hierin het proces van conversie en encoding. Daardoor is FlashVideo uiterst geschikt om in te zetten in bijvoorbeeld concert-, muziek- en nieuwssites. "Een goed voorbeeld is de site van FabChannel (www.fabchannel.com) die liveconcerten uitzendt vanuit Paradiso en De Melkweg in Amsterdam”, illustreert De Jong. “Deze site won onlangs de prestigieuze Webby Award. Door de combinatie van de On2-software en de Adobe Flash Media Server 2, kunnen ze hun concerten live op het internet uitzenden en ook on demand beschikbaar stellen.” FabChannel is klant bij NetMasters voor het onderhouden van haar Adobe Flash Media Servers.
Een van de grote voordelen van de Flix-producten van On2 is dat deze als enige de mogelijkheid bieden om de beste kwaliteit te behalen voor het converteren naar en live uitzenden van FlashVideo. FlashVideo kan op haar beurt volledig in de eigen vormgeving van de website worden opgenomen. Er zijn dus geen afwijkende stijlelementen nodig, zoals bij andere bekende videoplayers. Daarnaast is ook de penetratiegraad van FlashVideo hoog. Zo’n 98% van de internetpopulatie kan dit type bestanden afspelen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1778015). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.