Managed hosting door True

ICT Automatisering: meer omzet maar minder nettowinst

 

ICT Automatisering (ICT) verwacht over heel 2006 een omzetstijging van circa 15 procent ten opzichte van 2005. De nettowinst zal naar verwachting een daling van 17 procent laten zien tot circa 6 miljoen euro, met name als gevolg van de stopzetting van de Duitse activiteiten van BenQ.

ICT verwacht in de loop van het eerste kwartaal 2007 de gevolgen hiervan grotendeels te hebben geneutraliseerd.  Bram Schot, ceo van ICT licht toe: “De ontwikkelingen bij onze divisies gaven over het afgelopen kwartaal een gemengd beeld. Zoals voorspeld kampte een aantal klanten afgelopen periode met lastige omstandigheden. Dit resulteerde bij een aantal klanten in reorganisaties, met name in de Automotive sector, en in het geval van BenQ zelfs tot stopzetting van de Duitse activiteiten. Daar stond tegenover dat de andere branches over het algemeen een goede ontwikkeling lieten zien. Daarom ben ik vol vertrouwen dat ICT in staat zal zijn om de tijdelijk ontstane ruimte in onze capaciteit in de loop van het eerste kwartaal van 2007 te absorberen.”  De stopzetting van de Duitse activiteiten van BenQ beïnvloedt het bedrijfsresultaat over 2006 naar verwachting met 2,5 tot 3 miljoen euro negatief door een combinatie van niet betaalde uitstaande debiteurenvorderingen en de tijdelijk verslechterde bezettingsgraad door het wegvallen van omzet. Daarnaast zal de branche Traffic & Automotive in het vierde kwartaal een lagere omzet boeken als gevolg van reorganisaties in de Automotive industrie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1773415). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.