Managed hosting door True

'40 procent ondernemers de dupe van cybercrime'

 

Ongeveer 40 procent van de Nederlandse ondernemers is het afgelopen jaar de dupe geweest van cybercrime. Dat blijkt uit de nieuwste ICT Barometer van Ernst & Young die eens in de twee maanden wordt uitgevoerd.

 
De meest voorkomende vormen van overlast zijn een computervirus en het aanbod van illegale diensten en producten via internet. Maar ook phishing, waarmee via bijvoorbeeld een e-mail wordt getracht gevoelige informatie te achterhalen, en digitale spionage via spyware vormen een grote dreiging.

Het feit dat medewerkers thuis kunnen inloggen op een bedrijfsnetwerk en het gebruik van externe opslagapparaten, zoals een usb-stick, baart de ondervraagden veel zorgen. Het gebruik van draadloze netwerken, het gebruik van instant messaging diensten en mobiele computers zoals een pda zijn ook extra vatbaar voor cybercrime.

"Je kunt je afvragen of de beveiligingsmaatregelen soms niet een vorm van schijnzekerheid zijn. Ik ken bedrijven die het gebruik van usb-poorten hebben afgeschermd, maar waarbij de gebruikers op zoek gaan naar alternatieve manieren om gegevens uit te wisselen. Waar het uiteindelijk om gaat is dat iedereen zich bewust is van de risico's. Bedrijven moeten meer aandacht besteden aan het gedrag van mensen", zegt Monique Otten, partner bij Ernst & Yong EDP Audit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1770328). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Dit is weer zo'n spijker op z'n kop artikel: we weten allemaal waar het om gaat maar nemen niet de moeite om dit tegen te houden of om er iets mee te doen. Kost te veel of dat overkomt mij niet is vaak de eerste reactie.
Jammer dat er geen suggestie wordt gedaan wat men er tegen moet of kan doen.

Meer software op de desktop of een security gateway inzetten?

Suggestie: Linux gebruiken, zowel op de server als op de desktop kan veel, zo niet alle ellende voorkomen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.