Managed hosting door True

'Schaarste drijft prijzen tft-panels omhoog'

 

Distributeurs en leveranciers merken dat de prijzen van tft-schermen de laatste tijd zijn gestegen.

Marc Pauly, country manager van Acer Benelux, zegt dat door een grotere vraag in de markt de prijzen van tft-panels zijn gestegen. “Ik verwacht dat de hogere prijzen tot eind 2006 blijven bestaan, daarna worden vanaf 2007 de tft-panels goedkoper.” Hoewel er tientallen merken tft-schermen zijn, zijn er maar een paar fabrikanten in Azië die deze schermen voor de leveranciers maken. De vier fabrieken in China die voor het merendeel de tft-panels wereldwijd leveren kunnen niet binnen een maand meer panels produceren. Pauly: “Alle leveranciers hebben de prijzen verhoogd. Als je dan niet doet geef je marge weg. Indien er weer een overschot ontstaat kan je spelen met de marge, de prijs laten dalen en meer volumes halen.”

Jeroen Brants, verantwoordelijk voor de verkoop van LG-schermen aan de retail, zegt dat LG de prijzen licht heeft verhoogd in vergelijking met andere leveranciers. "We merken een toenemende vraag naar onze schermen, dit jaar zijn we wat afzet betreft met 30 procent gegroeid. We zitten nu midden in de fase om onze productfaciliteit van Wales naar Polen te verplaatsen. De fabriek in Wales gaat dicht en de fabrieken in Polen zijn nog niet helemaal ingespeeld op de sterke vraag. Dat komt omdat klanten steeds meer interesse tonen in wide screens, zowel tft als lcd schermen. Met name 22 en 24 inch schermen zijn in trek."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1762102). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.