Managed hosting door True

IDS Scheer start samenwerking met Metro Group

 

IDS Scheer, leverancier van softwareoplossingen voor business process management, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met retailer Metro Group, bekend van de Media Markt en Saturn.

De samenwerking richt zich op het Future Store-initiatief van de retailer. Metro Group gaat zijn op radio frequency identification (rfid) gebaseerde logistieke processen monitoren en in kaart brengen met behulp van ARIS Process Performance Manager (ARIS PPM) van IDS Scheer. De software stelt Metro Group in staat om transparantie te creëren in de manier waarop het de goederenstromen binnen de supply chain identificeert en analyseert.

Metro Group is een van de grootste retailers ter wereld, met een omzet van meer dan 55 miljard euro. De groep opende in april 2003 een Future Store in het Duitse Rheinberg, vlakbij Düsseldorf. De winkel is onderdeel van het Future Store-initiatief waarbij nieuwe technologie voor de retail in de praktijk kan worden onderzocht en getest. RFID speelt een sleutelrol in veel van deze innovaties. Metro Group rust pallets en verpakkingen uit met rfid-transponders om zo de efficiency en transparantie van het transport van producent naar winkel te verbeteren. Door de inbreng van IDS Scheer zullen technische bedrijfsprocessen voor het eerst gekoppeld kunnen worden aan fysieke goederenstromen. ARIS PPM vergelijkt deze aspecten in termen van kwantiteit en doorvoertijden en geeft dan duidelijk de knelpunten in de supply chain aan.

IDS Scheer is nu deelnemer aan dit initiatief geworden en brengt zijn ARIS PPM-software voor procescontrole in. Deze krachtige tool wordt gebruikt voor het analyseren van de bewegingen van goederen binnen de supply chain en voor het in kaart brengen van locaties tijdens het transport naar winkels. Het project richt zich in eerste instantie op de goederenstroom vanuit een overslagcentrum in Hongkong en het distributiecentrum van Metro Group in Unna, bij Dortmund. Het project zal dan stapsgewijs uitgebreid worden met een opslagcentrum in Neuss, een distributiecentrum in Essen en de Future Store in Rheinberg.

"Met ARIS PPM zijn we in staat om de goederenstromen richting de Future Store bijna real-time vast te leggen en deze in een transparant formaat weer te geven", zegt Gerd Wolfram, managing director van MGI Metro Group Information Technology. "De interactieve evaluatieopties die de software biedt, helpen ons zwakke punten sneller te identificeren bij het introduceren van nieuwe rfid-technologieën."

"Ons partnership in het Future Store-initiatief van Metro Group onderstreept het feit dat een uitbreiding van procesbeheer naar de fysieke verplaatsing van goederen concrete resultaten oplevert voor retailers. Door ARIS PPM geschikt te maken voor rfid, heeft IDS Scheer opnieuw zijn innovatieve instelling laten zien", zegt Wolfram Jost, lid van de raad van bestuur van IDS Scheer en verantwoordelijk voor productstrategie en -ontwikkeling.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1761466). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.