Managed hosting door True

De slimme camera

 

Duizenden kilometers tape moeten het inmiddels zijn, de bandopnames van alle analoge bewakingscamera's die trouw alles filmden wat voor hun lens kwam. Of het nu een brutale winkeldiefstal was, twee gekke bekkentrekkende kinderen in een zwembad of duizenden in en uit rijdende auto's bij een parkeergarage. De camera en zijn recorder waren geduldig. Er werden natuurlijk ook banden opnieuw opgenomen, maar er werd ook veel bewaard.

Maar die berg tape groeit gelukkig niet meer. Dat komt door de introductie van de slimme (IP-)netwerkcamera. Dit slimme zusje van de camera is iets kieskeuriger wat het opnemen van beelden betreft. Niet alles is meer goed genoeg; de camera springt alleen aan als de ingestelde parameters worden geactiveerd. De slimme camera heeft software in zich waardoor de camera zelf kan tellen of pas geactiveerd wordt als iemand langer dan een aantal seconden in een frame staat. De treuzelende meisjes in een sieradenwinkel kunnen niet meer ongezien een ringetje wegnemen en alleen díe bestuurder die zonder te betalen de parkeergarage uitrijdt wordt gesnapt.

Dit biedt tal van nieuwe mogelijkheden op gebieden als retail, transport of marketing. Zo kun je de techniek ook gebruiken om te meten hoeveel mensen langer dan vijftien seconden naar een aanbieding blijft kijken, om kentekens te herkennen of om verkeer te tellen. En opeens zijn deze camera’s en de toepassingen niet langer het exclusieve domein van de beveiligers, maar komen ze op het gebeid van de it-reseller. Netwerkkennis is nu nodig, verstand van bandbreedte en IP én verstand van storage. Want de grote kasten voor de tapes zijn inderdaad niet meer nodig, maar data-storage des te meer…

Magnus Ekerot
Country manager Benelux Axis Communications

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1754896). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.