Managed hosting door True

HP passeert Dell wereldwijd

 

HP

HP wist in het derde kwartaal van 2006 wereldwijd meer pc's te verkopen dan zijn concurrent Dell. Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau's IDC en Gartner.

Na een jarenlange concurrentiestrijd bezet HP, die als een van de weinige pc-leveranciers geen last heeft van ‘recalls’ van slecht werkende batterijen, de eerste positie in de wereldwijde pc-markt. Volgens Gartner en IDC komt dat met name door een aantal ‘issues’ bij Dell, zoals federale onderzoeken naar de boekhouding en een afnemende groei in omzet. Tevens door een ‘recall’ van 4,1 miljoen Sony-batterijen die niet naar behoren werken omdat ze te snel verhitten en vlambaar zijn. HP leverde in het derde kwartaal wereldwijd 9.831.000 pc’s, Dell leverde er iets minder dan 9.803.000.
Dell was voor lange tijd wereldwijd de grootste pc-leverancier. Dell heeft vaak geclaimd dat zijn succes met name te danken is aan het directe verkoopmodel. In de Verenigde Staten is Dell overigens nog steeds marktleider met 31 procent, maar het heeft wel in aandeel moeten inleveren. HP heeft in Noord-Amerika aan aandeel van 22 procent. Wereldwijd heeft HP een marktaandeel van 16,3 procent en Dell 16,1 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1739269). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.