Managed hosting door True

Ricoh neemt Danka's Europese vestigingen over

 

Ricoh Europe heeft aangekondigd dat ze een definitief akkoord heeft gesloten met Danka Business Systems PLC ('Danka'), om Danka's Europese bedrijven over te nemen voor de aankoopprijs van ongeveer 210 miljoen Amerikaanse dollar.

Het sluiten van de transactie is afhankelijk van een aantal voorwaarden, waaronder het verkrijgen van de goedkeuring van mededingingsautoriteiten en de aandeelhouders van Danka. De bedrijven die door REBV worden overgenomen zijn gevestigd in 12 landen in West-Europa: Groot-Brittanië, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Duitsland, België, Nederland, Denemarken, Zweden en Noorwegen. Deze bedrijven verkopen kantooruitrusting, waarvan het merendeel wordt gefabriceerd door Ricoh, verlenen onderhoud en leveren supplies. REBV zal ook Danka Office Products BV overnemen, Danka's dealerkanaal in Europa.
Met de transactie wil de Ricoh Groep haar sales en service versterken in grote Europese landen. Ricoh en Danka zijn er sterk van overtuigd dat de transactie zal leiden tot een betere service en een toename van de klanttevredenheid.
"Danka Europe heeft een direct en indirect sales- en servicenetwerk in belangrijke Europese landen. Door het overnemen van Danka Europe kan Ricoh haar aanwezigheid in Europa vasthouden en uitbreiden, en haar sales- en servicenetwerk uitbreiden. Verder zal de Ricoh Groep in Europa de verkoop van hoogvolume producten stimuleren, major account sales versterken en het Total Document Volume vergroten", zegt Mr Shiro "Simon" Sasaki, Voorzitter en CEO van Ricoh Europe. "REBV en Danka Europe hebben een langdurige relatie in OEM onder het merk Infotec, dat welbekend is in de Europese markt. Bovendien hebben leden van Danka Europe een goede kennis van Ricoh producten. REBV is bekend met de bedrijfscultuur en -stijl van Danka, waardoor een eenvoudigere synergie mogelijk is. Door deze overname kunnen we de meerwaarde voor onze klanten in Europa verbeteren." Dhr. A.D. Frazier, voorzitter en CEO: "We zijn verheugd dat onze langdurige relatie met Ricoh in Europa tot deze belangrijke transactie heeft geleid. Door onze succesvolle Europese ondernemingen, die ongeveer de helft van onze huidige totale winst voor hun rekening nemen, aan Ricoh te verkopen, maken we een grote stap in de richting van ons eerder aangekondigde plan om waarde over te dragen door geselecteerde verkoop van eigendommen. De opbrengsten van de verkoop zullen ons helpen onze huidige schuldenlast te verminderen en te focussen op onze bedrijven in de VS waarvan we geloven dat de groeimogelijkheden aanzienlijk zijn."
De inkomsten van de Europese vestigingen van Danka komen in totaal uit op ruim 430 miljoeneuro, in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2006.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1733549). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.