Managed hosting door True

ISS en Crossbeam gaan samenwerking aan

 

Internet Security Systems (ISS) heeft een samenwerkingsverband gesloten met Crossbeam Systems, leverancier van unified threat management (UTM). Beide bedrijven gaan gezamenlijk intrusion prevention op security-switches met hoge prestatieniveaus leveren.

Vanuit deze samenwerking integreert Crossbeam de ISS Proventia Network Intrusion Prevention System-technologie (IPS) met het high-end UTM-platforms. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de zakelijke behoefte aan snelle en uiterst schaalbare beveiligingsoplossingen.

"De samenwerking met Crossbeam vormt een belangrijke uitbreiding van ons Powered By ISS-programma en komt voort uit een marktvraag", zegt Tom Noonan, president en ceo van Internet Security Systems. "ISS introduceerde dit programma in mei 2006 om de flexibiliteit en schaalbaarheid van de levering van beveiligingstechnologie te vergroten. Met 'Powered By ISS' bieden we service- en technologieleveranciers de ISS-tools, -intelligentie en -ondersteuning die nodig zijn om klanten te beschermen tegen internetbedreigingen. Crossbeam is een vooraanstaande partij in de carrier- en serviceprovidermarkt. Deze overeenkomst zal de positie van ISS in deze groeisectoren verder versterken."

"Carriers en serviceproviders prijzen de flexibiliteit en eenvoud die high-end UTM-oplossingen bieden", zegt Peter George, president en ceo van Crossbeam Systems. "Deze organisaties eisen beveiligingsapplicaties die draaien op hardware voor netwerkbeveiliging met hoge prestatieniveaus. Met Proventia Network IPS op Crossbeam kunnen beide bedrijven verder doordringen in de markt voor serviceproviders en carriers."

Crossbeam biedt UTM-oplossingen voor bedrijven en serviceproviders. ISS signaleert een toenemende vraag onder telecommunicatiecarriers en andere dienstverleners naar gecentraliseerde beveiliging voor eindgebruikers, hetzij als onderscheidende factor, hetzij als nieuwe omzetmogelijkheid. Op basis van de samenwerking met Crossbeam en andere vergelijkbare overeenkomsten komt ISS via zijn 'Powered By ISS'-programma tegemoet aan de behoeften van carriers en serviceproviders. Vanuit dit programma wil ISS zijn proactieve beveiligingsoplossingen breder in de markt zetten. Deelnemers aan het programma kunnen snel en effectief inspelen op klantbehoeften op het vlak van beveiliging, en voldoen aan regelgeving. Dankzij de flexibiliteit en open architectuur van het ISS-beschermingsplatform biedt ISS de noodzakelijke beveiliging voor uiteenlopende organisaties.

ISS Proventia Network IPS beschermt tegen kwetsbaarheden en exploits, en blokkeert bekende en onbekende bedreigingen voordat ze schade kunnen toebrengen. Bedrijven kunnen hierdoor kostbare beveiligingslekken dichten, de netwerkbeschikbaarheid verbeteren en voldoen aan regelgeving. ISS beschermt organisaties met zijn eigen Virtual Patch-technologie tegen online aanvallen voordat patches beschikbaar zijn. Dit houdt in dat een bedrijf vaak al maanden voordat een patch op de markt komt, beschermd is tegen gaten in de software.

Crossbeam UTM-oplossingen combineren hoogwaardige beveiligingsapplicaties met hardware voor netwerkbeveiliging. Dit resulteert in verregaande appliance-consolidatie, waarbij tot 100 afzonderlijke apparaten worden teruggebracht tot één security-switch van Crossbeam. Bedrijven kunnen hierdoor tegen lage kosten beveiliging integreren met hun infrastructuren.

Het ISS Proventia Network Intrusion Prevention System voor Crossbeam is vanaf dit kwartaal beschikbaar. Voor meer informatie: www.iss.net/2006/interopny.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1715365). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.