Managed hosting door True

Copaco nieuwe Mobotix-distributeur

 

Mobotix heeft een nieuwe distributeur naast CNI Europe. Copaco neemt de distributie van de producten van het beveiligingsbedrijf op zich.

Danny Mesdag, chief commercial officer van Copaco: “In de andere landen waar we zitten, waaronder Frankrijk en België, hadden we al een overeenkomst met Mobotix. Het beveilgingsbedrijf is een autoriteit in de beveiligings- en automatiseringssector, een markt waar wij in willen zitten.”

Net als velen, ziet ook Mesdag dat er een convergentie plaatsvindt tussen de ict sector en andere domeinen van automatsering. “Voor ons is belangrijk om in al die landen kennis hierover uit te dragen en zoveel mogelijk te centraliseren.” Copaco heeft daarom recentelijk een nieuwe business unit opgezet onder de naam Industrial Automation and IP Security.

Copaco zal opereren naast CNI Europe, dat samen met Mobotix op zoek is naar uitbreiding van het aantal partners. Henk Schotman, directeur van CNI Europe: “Wij zitten in de kabelinfrastructuur en hebben niet de mankracht om een grote groep partners alleen te bevoorraden.”

Volgens Schotman verbreedt Mobotix hiermee zijn distributie naar de it-resellers. “Nu Mobotix aan het assortiment van Copaco is toegevoegd kunnen ze hun klanten een totaaloplossing aanbieden die ze bij één distributeur kunnen kopen. Tot nu toe konden ze alleen bij ons de Mobotix-producten kopen. Als ze bijvoorbeeld routers en software wilden, moesten ze alleen daarvoor uitwijken naar andere distributeurs.” Voor CNI verandert er weinig, hoewel sommige resellers nu bij Copaco zullen inkopen. CNI zit in een aantal gespecialiseerde markten, waar Copaco niet in zit. Bovendien is CNI importeur van Mobotix in veel landen, waaronder Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1632078). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.