Managed hosting door True

Markt LCD monitoren groeit met 200 procent

 

Het aantal LCD monitoren is in een periode van 1 jaar verdrievoudigd. In december 2003 waren ca. 150.000 LCD-schermen geïnstalleerd bij bedrijven met 50 of meer werknemers, dit is ca. 7,6 procent van het totale aantal geïnstalleerde beeldschermen.

Wanneer deze ontwikkeling zo doorzet, dan zal de LCD monitor binnen 2 jaar meer dan 50 procent van de markt (installed base) omvatten. Dit blijkt uit het recente (continu) onderzoek ICT Infrastructure van MarketCap, het nieuwe market intelligence bureau voor de ICT-sector.

De LCD monitor is aan een duidelijke opmars bezig. In augustus 2003 heeft al een kwart van alle bedrijven LCD monitoren in gebruik. De 3 koplopers qua penetratie en marktaandeel zijn Compaq, Dell en Philips.

 

Het aandeel van de LCD (ook wel TFT monitoren genoemd) schermen neem zienderogen toe. In het voorjaar van 2002 was het aandeel van de LCD’s in de totale base van beeldschermen nog vrijwel nihil om een jaar later al op 3 procent te zitten. Tegen het einde van 2003 bedraagt het aandeel al bijna 10 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/162890). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.