Managed hosting door True

Uitgaven hard- en software kelderen

 

De aanhoudend positieve ontwikkeling van bestedingen in hard- en software is ten einde. Dat stelt Ernst & Young ICT Leadership in haar jongste ICT Barometer.

Marktonderzoeker Interview NSS peilt iedere twee maanden de ICT-ontwikkelingen in het bedrijfsleven in opdracht van Ernst & Young ICT Leadership. De ‘ICT Barometer’ laat al enige tijd een daling van de inhuur van ICT-dienstverleners zien, maar toonde ook aan dat er de laatste jaren een stabiele en groeiende ontwikkeling van de bestedingen in hard- en software was. Uit het meest recente onderzoek van juni jongstleden blijkt dat aan die positieve ontwikkeling een einde is gekomen. De bestedingen in hard- en software zullen volgens het onderzoek het komend jaar aanzienlijk terugvallen. De groei in hardware is ten opzichte van vorig jaar juni gehalveerd, terwijl de groei in software met 60 procent is afgenomen. De bestedingen in hard- en software komen momenteel niet uit boven de vervangingsinvesteringen. Hierdoor is er volgens Jacob Verschuur van Ernst & Young ICT Leadership nauwelijks nog sprake van innovaties in het Nederlandse bedrijfsleven. ‘Afgeschreven computers worden noodzakelijkerwijs vervangen en op de nieuwe wordt vanzelfsprekend nieuwe software geïnstalleerd, maar daar blijft het ook bij. Dat is een economisch kwalijke ontwikkeling.’ Wanneer de neergaande ontwikkeling doorzet, zullen medio volgend jaar de bestedingen ook daadwerkelijk negatief zijn, verwacht Ernst & Young.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1499). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.