Managed hosting door True

Minder faillissementen binnen ICT-sector

 

HAARLEM - Er zijn in 2000 minder faillissementen uitgesproken binnen de informatie- en communicatie technologie in Nederland, dan in het jaar daarvoor.

Dat blijkt uit een onderzoek van Dun & Bradstreet. Vorig jaar gingen er 67 ict-bedrijven op de fles, in 1999 waren dat er nog 70. Een vermindering van 3 bedrijven dus. Niet veel, maar toch een positief punt voor de automatiseringsondernemers. De grote verliezen vielen met name onder leveranciers en ontwikkelaars van software. Het totaal aantal faillissementen is met 6,3 procent gestegen. Een aantal van 4122 tegenover 3879 bedrijven in 1999. Opvallend is dat de meeste bedrijven zich richtten op de dienstverlening die het afgelopen jaar juist binnen de ICT in opkomst was. Het onderzoeksbureau Dun & Bradstreet bekijkt ieder kwartaal het aantal faillissementen in Nederland, gesegmenteerd naar branche. De cijfers zijn verkregen van rechtbanken zodat er een volledig beeld ontstaat.   Tania Veldkamp  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/13158). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.