Managed hosting door True

Connectieproblemen Pentium 4 en Linux

 

AMSTERDAM - Het botert niet tussen de nieuwe Pentium 4 processor van Intel en de meeste Linux-versies. Dit heeft een woordvoerder van de chipgigant bekend gemaakt.

Volgens Intel kunnen sommige Linux-versies de chip, die eerder deze maand op de markt verscheen, niet juist identificeren. De connectieproblemen zouden niet gelden voor de meest recente Linux-versies van Redhat Linux en Turbolinux, maar ook wat betreft de Linux-versie van Turbolinux zouden er volgens Intel een aantal aanpassingen nodig zijn om het besturingssysteem optimaal te laten samenwerken met de Pentium 4 processor. Een Intel-woordvoerder heeft verklaard dat het chipconcern de Linux-leveranciers inmiddels heeft voorzien van de juiste software voor het herkennen van de chip. Volgens Intel zal deze software standaard worden geïntegreerd met de nog te lanceren Linux 2.4 kernel.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/12792). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.