Managed hosting door True

Xerox stoot digitaal papier project af

 

HAARLEM - Kopieer- en printgigant Xerox heeft een onafhankelijke onderneming gelanceerd die de verdere ontwikkeling van digitaal papier overneemt.

Xerox meent dat de spin-off, Gyricon Media geheten, zorgt voor meer interesse van investeerders voor de technologie. Zelf heeft het Amerikaanse bedrijf, dat al tijden in de hoek zit waar de klappen vallen, geen geld meer over om in het project te steken. De fabrikant kondigde in één jaar liefst vijf winstwaarschuwingen aan, zag zijn aandelenkoers fors kelderen en kreeg een lage kredietwaardering van banken. Het fonds is momenteel nog maar zo’n vijf dollar waard. Wel behoudt Xerox een meerderheidsbelang in Gyricon. De onderneming heeft zo’n zes jaar gewerkt aan de gepatenteerde technologie, die het ontwikkelde in zijn vermaarde Palo Alto Research Center. Net als de niet-digitale variant is het nieuwe ’papier’ dun, licht en goedkoop. In combinatie met elektronica zijn de flexibele displays in staat constant veranderende beelden en teksten weer te geven. Daarnaast is het materiaal keer op keer opnieuw te gebruiken. De eerste producten die van de technologie gebruik maken, te denken valt aan bijvoorbeeld billboards, applicaties voor etalages en elektronische boeken, worden volgend jaar verwacht. Xerox verwacht dat de spin-off in zijn vierde jaar zo’n 100 miljoen dollar aan inkomsten genereert. René van Vemde  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/12744). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.