Managed hosting door True

UK-resellers komen in opstand tegen HP

 

HAARLEM - Engelse resellers hebben gedreigd printerproducten van concurrenten te gaan verkopen nadat HP de prijzen voor printersupplies omhoog heeft gedaan.

De prijzen komen met deze verhoging (voor de 5e keer in 13 maanden) op een stijging van 28 procent ten opzichte van de prijzen in 1999. HP geeft aan dat deze prijsvermeerdering nodig is om te voorkomen dat Amerikaanse bedrijven de cartridges vanuit Europa inkopen. Dat is vanwege de zwakke euro erg interessant. Resellers geven aan dat zij hun verkopers alternatieven laat aanbieden aan klanten. "HP denkt, omdat zij een sterke naam heeft binnen de markt, dat zij hun prijzen kunnen verhogen wanneer zij willen. Dit veroorzaakt instabiliteit. HP zal de gevolgen zien op de lange termijn door constant hun prijzen te verhogen. Consumenten zullen in de toekomst naar andere producten gaan zoeken’, aldus Engelse resellers. Bij HP-Nederland zijn geen berichten bekend als zouden in ons land resellers ook problemen hebben met de prijsstellingen.   Tania Veldkamp  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/12708). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.