Managed hosting door True

NEC haalt notebooks met Transmeta-chip terug

 

HAARLEM - Computerfabrikant NEC roept 284 notebooks terug die zijn uitgerust met de 600 MHz TM5600 Crusoë-processor van Transmeta.

Het bedrijf constateerde een probleem in het cache-geheugen van de chip. Een slechte serie chips, zo omschreef een woordvoerder van het Japanse concern het probleem. Slecht nieuws dus voor Transmeta, dat de afgelopen tijd toch al aardig wat klappen te verduren heeft gekregen. Zo besloten IBM (in zijn nieuwe Thinkpads) en Compaq (in zijn nieuwe laptopmodellen) af te zien van het gebruik van de Crusoë-processor vanwege diens tegenvallende prestaties. Analisten van Gartner oordeelden ook vernietigend over het energiezuinige product. Volgens hen is de chip pas over twee jaar marktrijp. De geplaagde notebooks (tien procent van de geproduceerde computers in deze lijn) zijn volgens een woordvoerster van NEC Nederland overigens alleen op de Amerikaanse markt uitgebracht. NEC kondigde verder aan dat zijn in Wijchen gevestigde Europese consumenten PC-tak 1 miljoen Packard Bell PC’s gaat uitrusten met Polite push software. Deze technologie van Backweb maakt het mogelijk gebruikers automatisch te voorzien van content en ondersteunende diensten. Rene van Vemde  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/12522). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.