Managed hosting door True

Canon Europe en NetApp gaan samenwerken

 

Canon Europe en Network Appliance gaan samen de centralisatie van de opslaginfrastructuur van de European ICT Group (EICT) uitvoeren. Twee datacentra in Nederland zijn nu het centrum van de gehele Europese infrastructuur van Canon. De consolidatie is uitgerold in de Benelux, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Door de consolidatie heeft Canon de TCO van zijn infrastructuur teruggedrongen en een hogere databeschikbaarheid kunnen realiseren. Daarnaast is het disaster recovery-proces overzichtelijker geworden. Gebruikers die per ongeluk een bestand deleten, kunnen dat zonder hulp van een IT-medewerker weer terugvinden en op de juiste plaats terugzetten. Ook voldoet de hele opslaginfrastructuur nu aan strenge Sarbanes-Oxley-eisen. Canon kan daarnaast op een effectieve manier e-learning uitrollen binnen de organisatie.

Voorafgaand aan de consolidatie waren alle kantoren van Canon Europe grotendeels zelf verantwoordelijk voor de eigen IT-faciliteiten. Door de alsmaar groeiende eisen aan IT leverde dat steeds meer problemen op, met name op het gebied van beheer, back-up en disaster recovery.

‘Die processen waren vrij arbeidsintensief en inefficiënt, maar werden wel steeds belangrijker,’ zegt Peter Boonstra van Canon EICT. ‘De decentrale omgeving had een behoorlijk hoge TCO. De keuze voor NetApp was snel gemaakt. We werken al sinds 2000 samen met NetApp. Destijds zijn we begonnen met een enkele filer en nu draait onze hele opslagomgeving op NetApp en gebruiken we bijna alle licenties die ze hebben.’

‘We zijn erg blij met deze samenwerking,’ zegt Theo van Teylingen, country director van Network Appliance Nederland. ‘Onze implementatie bij Canon Europe toont aan dat het consolideren van een storage-infrastructuur voor organisaties grote voordelen met zich meebrengt op het gebied van databeschikbaarheid, disaster recovery en compliance. Daarnaast hebben we het voor Canon mogelijk gemaakt om applicaties voor e-learning uit te voeren en zo de kwaliteit van de personeelsorganisatie te verbeteren.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1175743). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.