Managed hosting door True

Micron zet Hynix-crediteuren onder druk

 

HAARLEM - De overnameklucht rond de Zuid-Koreaanse chipproducent Hynix heeft een nieuwe wending genomen, omdat het Amerikaanse Micron vindt dat de maat vol is.

Micron heeft er genoeg van om constant uitgespeeld te worden tegen het Duitse Infineon, dat ook geïnteresseerd is in de overname van Dram-producent Hynix. De Amerikanen zeggen hun bod van 3,8 miljard dollar niet meer te willen verhogen. Sterker nog, ze eisen van de Hynix-geldschieters dat die voor 1,15 miljard dollar aan nieuwe investeringen doen in het noodlijdende bedrijf. Anders dreigt Micron helemaal af te haken.   Micron voelt zich een speelbal in de handen van de crediteuren, die er slechts op uit lijken te zijn om de Amerikanen het vel over de neus te trekken en Hynix voor een zo hoog mogelijk bedrag te verkopen. Het Koreaanse bedrijf heeft voor 6,8 miljard dollar aan schulden uitstaan en de crediteuren zouden tenminste vier miljard dollar daarvan terug willen zien. Niet alle schuldeisers vonden daarom het bod van 3,8 miljard dollar voldoende. Zij moeten nu echter oppassen om hun hand niet te overspelen.   Micron betwijfelt of het Duitse Infineon inderdaad van plan was om een tegenbod te doen, nadat Micron maandag 3,8 miljard dollar voor Hynix had geboden. Infineons interesse werd weliswaar gemeld door verschillende Zuid-Koreaanse zakenbladen, maar het zou goed kunnen dat het bericht slechts bedoeld was om Micron nóg verder uit de tent te lokken. Twee weken geleden bedroeg het bod van Micron nog 3,1 miljard dollar, maar de Amerikanen zagen zich gedwongen dat bod te verhogen nadat vorige week donderdag bekend werd dat Hynix met Infineon onderhandelde over een mogelijke alliantie.   De investeringseis die Micron nu aan de Hynix-geldschieters stelt, zal in die gelederen niet op applaus kunnen rekenen. Hynix heeft in 2001 immers al drie keer bij hen aangeklopt voor noodinvesteringen en de crediteuren hebben slechts één doel: zoveel mogelijk geld terug zien te krijgen. Extra investeren is uit den boze. De grote vraag is echter of, mocht Micron besluiten af te zien van de overname van Hynix, de schuldeisers uiteindelijk niet met lege handen blijven staan.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/11346). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.