Managed hosting door True

Copaco blijft aan als lokale distributeur van Xerox

 

Copaco blijft aan als lokale distributeur voor Xerox. Dat maakte Richard Gibbs, de Europese distributie operations director van de Xerox Office Group, vandaag bekend. De overeenkomst met Alpha International blijft voor nu ongewijzigd.

De gesprekken tussen de twee partijen vonden gisteren plaats en vanaf het begin was duidelijk dat Xerox Copaco als lokale distributeur wilde aanhouden. 'We hebben de overeenkomsten met zo'n 20 tot 25 distributeurs in Europa opgezegd, maar enkele distributeurs doen goede zaken met Xerox en die willen we aanhouden',  aldus Gibbs. Op dit moment is Xerox met een reorganisatie van de equipment-kant van Xerox Office bezig. 'Daarnaast hebben we ook nog een supply-kant, waarbij Alpha International de distributie voor zijn rekening heeft genomen. Die kant zal voorlopig onaangetast blijven. In de komende twaalf maanden gaan we kijken hoe we de supply-kant aan deze strategie kunnen aanpassen.' 

Gisteren werd bekend dat Xerox zijn distributiemodel drastisch wilde aanpakken. Het bedrijf wil terug naar drie Europese distributeurs, waarvan Tech Data en Ingram Micro de Nederlandse markt gaan bedienen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1098424). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.