Managed hosting door True

'Grootzakelijke markt in 2008 op convergent netwerk'

 

Bijna driekwart van de wereldwijde bedrijven in de grootzakelijke markt verwacht voor het einde van 2008 over te stappen op een volledig convergent netwerk. Dit blijkt uit een onderzoek van IDC, in opdracht van BT en Cisco.

Inmiddels heeft al 28 procent van de grote organisaties in Europa en de Verenigde Staten convergente technologieën in gebruik genomen. Dit percentage zal volgens verwachting in de komende 3 jaar oplopen tot 74 procent.

Voor 39 procent van de bedrijven is de aanleiding voor de overstap naar Internet Protocol-gebaseerde netwerken kostenbesparing op het gebied van spraak.
29 procent van de bedrijven stapt over in verband met de aflopende levensduur voor support van PBX-netwerken (29 procent). Ook verbetering van de productiviteit door een toename in flexibiliteit en verbetering van de bedrijfsprocessen worden als reden voor migratie aangewezen. Het voordeel van een convergente netwerken hangt voor bedrijven samen met kostenbesparing (73 procent), efficiënter netwerkmanagement (20 procent) en verbeterde functionaliteiten (37 procent).

Uit het onderzoek blijkt dat er een tekort is aan kennis binnen de grootzakelijke markt. Slechts 50 procent van de ondervraagde bedrijven zegt voldoende kennis te hebben van convergente netwerken om een keuze te kunnen maken over een eventuele migratie.
Het onderzoek ‘Voice and Data Convergence hits the mainstream: why Enterprises are migrating their networks quickly’ is uitgevoerd onder bedrijven in negen landen: Spanje, Duitsland, België, Nederland, Ierland, Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië. In totaal is het onderzoek uitgevoerd onder 440 respondenten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1021328). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.