Managed hosting door True

Twaalf nieuwe partnerapplicaties voor SAP

 

SAP breidt zijn MKB-portfolio uit met twaalf nieuwe applicaties die op SAP Business One zijn gebaseerd. De nieuwe applicaties zijn ontwikkeld door independent software vendors (ISV's) en zijn gecertificeerd voor integratie met SAP Business One.

De nieuwe applicaties geven er blijk van dat de ISV’s het SAP PartnerEdge Programma omarmen. Als onderdeel van dit programma werd in september een online channel partner solution netwerk gelanceerd waarbinnen ISV’s met elkaar kunnen samenwerken aan op SAP gebaseerde applicaties.

De applicaties zijn gericht op een aantal kritische en een aantal verticale bedrijfsprocessen en zijn een toevoeging op de geïntegreerde mogelijkheden die SAP Business One biedt op het gebied van financiën, sales en service en productie. Door de integratie met SAP Business One kunnen ook de eigenaren van kleinere ondernemingen hun organisatie op uniforme wijze managen zonder de hoge kosten en moeilijkheden die het integreren van losstaande applicaties met zich meebrengt. De gecertificeerde applicaties zijn de eerste in een reeks die zijn ontstaan uit SAP’s nieuwe partnerprogramma. De verwachting is dat wereldwijd ruim tweehonderd certificeringen zullen volgen.

Door de certificatie zijn gebruikers verzekerd van een naadloze aansluiting van de applicaties op de SAP oplossingen waarmee effectiviteit en uitwisselbaarheid zijn gegarandeerd. De volgende gecertificeerde applicaties zijn door ISV’s ontwikkeld:

* Manufacturing modules: be.as (Duitsland).
* EDI en XML integratie: Cindercone (Engeland).
* Job costing, bank interface en POS integratie: Enprise (Nieuw Zeeland).
* Data migration en integration: GEMS Inc. (VS).
* RFID: Intermec (VS).
* Document Management: INVU (Engeland).
* Solution integration and performance management: Magic Software Enterprises (Israël).
* Projectmanagement, controlling and invoicing: Maringo (Duitsland).
* Manufacturing modules including capacity planning, inventory management and shop floor control: N’ware (Canada).
* Internet sales and customer relationship management: Praxis Software Solutions (VS).
* Warehouse management: Radio Beacon (Canada).
* Logistics: Swisslog (Zwitserland).
* Professional service automation and time and billing: Tenrox (VS).
* Inventory, spare parts and finished goods planning and optimization: Valogix, Inc. (VS).

In Nederland kwam Trimergo eerder dit jaar op de markt met de Project Manufacturing Suite voor MKB-bedrijven die projectgestuurd werken. Met behulp van de Solution Development Toolkit van SAP heeft het bedrijf de project manufacturing software geïntegreerd met SAP Business One. Met deze integrale besturingssoftware kunnen bedrijven de planning van materiaal, engineering en capaciteit aansturen vanuit een overkoepelende project- en bedrijfsvoering.

‘Waar andere softwareleveranciers ISV’s aan hun eigen lot hebben overgelaten, benadert SAP ISV’s op een meer overwogen en ondersteunende manier,’ aldus Remco Brunschwiler, CEO van Swisslog. ‘Deze benadering past perfect bij onze strategie om gestandaardiseerde logistieke oplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen te verkopen met onze oplossing Warehouse One.’

In september is het online channel partner solution netwerk gelanceerd. Inmiddels zijn er meer dan 1400 geregistreerde gebruikers uit meer dan 35 landen. ISV’s gebruiken de site om hun ideeën uit te wisselen over issues die bij klanten spelen, partnerships te ontwikkelen met betrekking tot levering van nieuwe applicaties en elkaar te voorzien van feedback en ondersteuning. Het SAP PartnerEdge channel partner solution netwerk is uniek omdat partners zonder tussenkomst van SAP met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Het netwerk is opgezet met input van partners; een comité van SAP partners houdt toezicht op het netwerk.

‘Het online netwerk geeft ons eenvoudig toegang tót en inzicht ín SAP’s wereldwijde partnernetwerk en oplossingenportfolio,’ aldus Dave Scott, global vice president of business strategy van Intermec Technologies. ‘Tevens hebben we hiermee de mogelijkheid om real time te communiceren met partners over de hele wereld.’

Shai Agassi, lid van de executive board van SAP en hoofd van de divisie Product Technology benadrukt de sleutelrol die partners spelen bij de uitbreiding van de oplossing. ‘Onze ontwikkelfilosofie voor SAP Business One is om het kernproduct eenvoudig te houden en tegelijkertijd krachtig en flexibel genoeg te laten zijn als basis voor onze partners. Zij kunnen dan additionele en geïntegreerde onderdelen toevoegen waarmee managers hun kernactiviteiten en verticale industriële processen kunnen beheren. Door het SAP PartnerEdge programma stimuleren partners elkaar niet alleen, maar stuwen ze elkaar op tot grote hoogte.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1008411). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.