Managed hosting door True

Alle prijswinnaars CRN Channel Awards 2004

 

Gisteravond zijn in het Okura-hotel in Amsterdam voor de zevende keer de Nationale Channel Awards uitgereikt. In sommige categorieën was er een duidelijke winnaar, maar in andere gevallen was het zeer spannend. Vooral bij de distributeurs was het af en toe een nek-aan-nekrace.

HP prolongeerde de titel Hardware Vendor of the Year. In de twee voorgaande edities van de Channel Awards haalde HP deze prijs ook al binnen. Hoewel HP in de categorie Peripheral Vendor evenals vorig jaar Logitech voor zich moest dulden, wist de fabrikant wel de Award voor Total Solution Vendor of the Year in de wacht te slepen. Deze categorie was extra spannend, omdat de aartsvijand van het indirecte kanaal, het direct verkopende Dell, ook genomineerd was. Ook fabrikant Microsoft sleepte net als voorgaande jaren de titel Software Vendor in de wacht. Opvallend is de geweldige comeback van Cisco Systems. De fabrikant die tot zijn grote teleurstelling vorig jaar volledig achter het net viste, kan dit keer maar liefst twee Awards aan de trofeeënkast toevoegen. Cisco Systems werd uitgeroepen tot Specialist Vendor en versloeg het medegenomineerde Siemens in de categorie Telecom Vendor. Siemens was vorig jaar de winnaar in deze categorie. De TomTom Go van TomTom werd met overweldigende meerderheid uitgeroepen tot het favoriete product van het afgelopen jaar.

Distributeurs
Bij de distributeurs was de strijd aanzienlijk spannender dan bij de fabrikanten. In bijna alle distributiecategorieën waren alle genomineerde partijen tot het laatst toe in de race voor een Channel Award. Tech Data mocht zich verheugen over twee prijzen, als Hardware Distributor en als Total Solution Distributor. Rekenen we Azlan daarbij, uitgeroepen tot Specialist Distributor of the Year, dan heeft de distributeur uit Maarssen zelfs drie keer gewonnen. Grote concurrent Ingram Micro mocht twee keer het podium betreden om de prijzen voor Software Distributor en Peripheral Distributor of the Year in ontvangst te nemen. Vorig jaar wonnen Tech Data en Ingram Micro nog samen de prijs voor Peripheral Distributor. Copaco Nederland won verrassend genoeg de Award als beste telecomdistributeur, in een categorie waar ook echte specialisten als MCC en Go Telecom genomineerd waren. Opvallend is dat twee partijen die in maar liefst vier categorieën genomineerd waren, Actebis en Dupaco distribution, geheel buiten de prijzen vielen.

Reseller Awards
Nieuw waren dit jaar de prijzen voor resellers. In vier categorieën konden resellers meedingen naar een Channel Award. Value Added Reseller of the Year werd Fujitsu Services en Getronics werd verkozen tot System Integrator of the Year. MyCom mag zich Business Retailer of the Year 2004 noemen. Bij de nominatieronde reageerde directeur Gert Jan Kosters van MyCom nog zeer verbaasd dat zijn bedrijf in deze categorie genomineerd was, maar daar denkt het kanaal dus anders over. De vakjury, bestaande uit Dirk Olivier, Paula Boersma van HP en Mels Dees van CRN vond het project ‘De serverloze basisschool’ van de Stepco Groep het beste Reseller Project of the Year.
De redactie van CRN riep Roelof Borggreve van ISIT dit jaar uit tot Man of the Year 2004. Op pagina 8 en 9 leest u een interview met Borggreve. Ten tijde van dit interview was hij nog niet op de hoogte van zijn uitverkiezing.
In CRN nummer 23 kunt u een uitgebreid fotoverslag van de Channel Awards-uitreiking bekijken.

 

 

Resellers
Value Added Reseller of the Year 2004 - Fujitsu Services
Business Retailer of the Year 2004 - MyCom
System Integrator of the Year 2004 - Getronics
Best Reseller Project of the Year 2004 - ‘De serverloze basisschool’ van de Stepco Groep

Fabrikanten
Hardware Vendor of the Year 2004 - HP
Software Vendor of the Year 2004 - Microsoft
Specialist Vendor of the Year 2004 - Cisco Systems
Telecom Vendor of the Year 2004 - Cisco Systems
Peripheral Vendor of the Year 2004 - Logitech
Total Solution Vendor of the Year 2004 - HP
Outstanding Product of the Year 2004 - De TomTom Go van TomTom

Distributeurs
Hardware Distributor of the Year 2004 - Tech Data
Software Distributor of the Year 2004 - Ingram Micro
Specialist Distributor of the Year 2004 - Azlan
Telecom Distributor of the Year 2004 - Copaco Nederland
Peripheral Distributor of the Year 2004 - Ingram Micro
Total Solution Distributor of the Year 2004 - Tech Data

Editor’s Choice: Man of the Year 2004 - Roelof Borggreve, ISIT

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/405827). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.