Managed hosting door True

Phishers stelen paspoortdata klanten Nederwoon

 

phishing

Verhuurmakelaar, vastgoedbeheerder en vve-partij Nederwoon heeft aangifte gedaan van datadiefstal. In een e-mail meldt het aan klanten dat er door een inbraak op de website klantgegevens zijn buitgemaakt.

De hacker had toegang tot naam, adres, contactgegevens en geüploade documenten zoals identiteitsbewijzen waar ook het burgerservicenummer op staat, meldt de NOS.

Het zou gaan om data van klanten die zich van 2017 tot 2019 via de website hebben aangemeld als woningzoeker. De hacker gebruikt de gegevens voor phishing. Daarbij wordt uit naam van Nederwoon geprobeerd klanten hun financiële gegevens te ontfutselen.

Hoeveel klanten precies zijn getroffen, wordt niet duidelijk uit de mail. Nederwoon heeft acht vestigingen door heel Nederland. Het regelt de verhuur van ongeveer 25.000 woningen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6669529). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.