Managed hosting door True

Watermelon scoort met chatbot-platform als dienst

Genomineerde startup voor Computable Awards 2018

 

Ruud Pieterse

Jurylid Ruud Pieterse

Watermelon is een Nederlandse ai-startup die het proces van online sales en -klantenservice voor bedrijven vergemakkelijkt en effectiever maakt. De startup biedt een overzicht voor alle chatapplicaties die gebruikt worden bij digitale klantcommunicatie. Het chatbot-platform telt inmiddels drieduizend registraties bij zestig klanten en elke week groeit het aantal klanten met zo’n veertig bedrijven. Voor de jury van de Computable Awards 2018 aanleiding om Watermelon te nomineren in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Het laten ontwikkelen van een chatbot kan snel enkele tienduizenden euro’s kosten. Watermelon biedt als eerste een laagdrempelige toegang tot zijn chatbot-platform en biedt technologie aan als software as a service. Voor een vast bedrag per maand maakt Watermelon het mogelijk om binnen vijf minuten een chatbot actief te krijgen op verschillende online berichtendiensten, zoals Facebook Messenger, Twitter en Telegram. Daarnaast is er de mogelijkheid om gratis een chatapplicatie aan de eigen site toe te voegen. Deze applicatie - LiveChat genaamd - kan ook uitgerust worden met een chatbot. Watermelon’s LiveChat wordt inmiddels gebruikt door 650 bedrijven.

Chatbots zijn de toekomst in klantcommunicatie omdat chatbots op een eenvoudige en efficiënte manier klanten volledig geautomatiseerd te woord kunnen staan en ze te begeleiden bij een digitale aankoop of bestelling. Slimme chatbots kunnen zorgen voor een perfecte afstemming tussen klant en bedrijf. In de toekomst kunnen zij alle dagelijkse zaken makkelijk regelen met een simpele chat, bijvoorbeeld personal training, een verzekering afsluiten of vragen stellen over de status van je order. Watermelon biedt technologie op basis van kunstmatige intelligentie die dat allemaal mogelijk maakt. Het is laagdrempelig voor bedrijven. Ze kunnen er direct zelf mee aan de slag en kunnen de chatbot ook zelf eenvoudig op maat maken en houden voor hun bedrijf. De afhankelijkheid van dure tech-specialisten en lange wachttijden is er niet.

Juryoordeel

Watermelon heeft duidelijk ingezien dat het aanbod van social media bedrijven doen overstromen van nieuwe functies waar ze zelf steeds meer moeite mee hebben om het te controleren. Door gebruik te maken van chat robots gebaseerd op ai, doet Watermelon naar inzicht van de jury van de Computable Awards 2018 een gerichte poging om digitale klantencommunicatie te verbeteren. De jury is daarom ook van mening dat Watermelon nieuwe kansen biedt aan het saleskanaal en zorgt er als zodanig voor dat bedrijven zich kunnen onderscheiden in hun marketingstrategie. De jury benoemt Watermelon daarom als één van de genomineerden in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6391096). © Jaarbeurs IT Media.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.