Managed hosting door True

Lotte de Bruijn (NLdigital) zet in op vrouwenquotum

Computable Awards 2020, categorie CxO

 

Lotte de Bruijn

Lotte de Bruijn

Lotte de Bruijn geeft leiding aan NLdigital, een brancheorganisatie met circa twintig medewerkers. De Bruijn maakt zich hard voor de invoering van een vrouwenquotum in de Nederlandse ict. Op dit moment bestaat de markt voor 17 procent uit vrouwen en dat is beduidend lager dan in andere sectoren. Dat moet volgens haar anders, en daarom werkt NLdigital toe naar een hogere instroom van vrouwen in de digitale sector. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Lotte de Bruijn te nomineren in de categorie CxO.

Een quotum dwingt ons volgens De Bruijn om kleur te bekennen en zal beter zichtbaar maken waar de echte knelpunten voor meer diversiteit zitten en dus wat we er aan kunnen doen. NLdigital gaat bedrijven helpen om vrouwen beter door te laten stromen naar de top. Het tekort aan vrouwen in de ict kent volgens De Bruijn allerlei oorzaken. Er wordt dan ook gekeken naar meerdere oplossingen. NLdigital kiest ervoor om zich te richten op onder meer de doorstroom van vrouwen binnen organisaties.

Volgens De Bruijn is maar één op de tien ict-studenten een vrouw. Om het quotum te halen is er dus werk aan de winkel. De basis van het probleem is volgens De Bruijn de lage instroom van vrouwen in de digitale sector. Dat begint al in het onderwijs, waar over het algemeen te weinig aandacht is voor digitale geletterdheid en meisjes te weinig worden gestimuleerd hun digitale skills verder te ontwikkelen. Dat werkt door in een lage instroom in het beroepsonderwijs en technische studies. Volgens NLdigital zijn er al veel goede initiatieven om deze problemen aan te pakken, zowel van digitale bedrijven als van specifieke ngo’s. De organisatie is zelf ook bij veel initiatieven betrokken, maar er moet nog een schepje bovenop.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7042645). © Jaarbeurs IT Media.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.