Managed hosting door True

iQibt helpt Overijssel verder met SAP

Channel Awards 2019, Special Awards, Channel Project of the Year

 

business intelligence

De provincie Overijssel gebruikte SAP voor de inkoop en financiële processen, maar bevatte maatwerk waardoor er geen functionaliteiten konden worden toegevoegd en innovatie niet of nauwelijks mogelijk was. Het systeem bestond uit SAP met daarbij specifiek maatwerk, wat als een soort ‘overheidsschil’ om het systeem heen lag en met name in ‘gemeenteland’ veel wordt gebruikt. Overijssel miste de meerwaarde en besloot SAP te laten toetsen op de transacties binnen het systeem. Na toetsing werd besloten om die ‘schil’ weg te halen. Voor de vakjury van de Channel Awards 2019 reden om het project ‘Puur SAP’ te nomineren in de categorie Channel Project of the Year.

Een ander groot nadeel van die ‘schil’ was de vendor lock-in. De provincie was door maatwerk afhankelijk geworden van één partij en dat bracht onnodige kosten en inflexibiliteit met zich mee. Bovendien waren de processen door de jaren heen erg traag geworden en was de hoeveelheid data onoverzichtelijk en niet opgeschoond.

In overheidsland worden transparantie en kostenverantwoording steeds belangrijker; waar investeren we wel in en met welke redenen? Het is van belang snel informatie te kunnen openbaren op een goede manier. In het systeem zat voor meer dan tien jaar data. Tijd voor opschoning en om het systeem te moderniseren. Bij de her-implementatie was kennis van de financiële en logistieke processen binnen provinciale organisaties in combinatie met SAP-expertise cruciaal. iQibt voerde dergelijke trajecten al eerder uit voor het Rijk en werd op basis van kennis, ervaring en kosten gekozen voor dit project.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6790171). © Jaarbeurs IT Media.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2020 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.