Managed hosting door True

Valid bouwt iot-platform in Azure Cloud bij Boon Edam

Channel Awards 2019, Special Awards, Channel Project of the Year

 

Iedereen die wel eens een vliegtuig neemt op Schiphol of naar de wc gaat in een wegrestaurant, komt in aanraking met een product van Boon Edam. Wat niet iedereen weet, is dat er veel slimme technologie zit in de systemen voor fysieke toegang van Boon. En dat wordt alleen maar meer. Valid heeft Boon Edam geholpen om met een connected platform een nieuwe stap te zetten in de modernisering van de producten, waardoor klanten optimaal inzicht krijgen en het onderhoud kan worden gestroomlijnd. Internet of things, machine learning en predictive maintenance komen hierdoor binnen bereik. Voor de vakjury van de Channel Awards 2019 reden om het project ‘IoT-platform in Azure Cloud’ te nomineren in de categorie Channel Project of the Year.

De bedrijfsstrategie van Boon Edam is gebaseerd op twee belangrijke drijfveren: de behoeften van de klant centraal stellen en rekening houden met de groeiende schaarste aan technisch specialisten. Het connected platform dat Valid in Azure bouwde stelt Boon in staat daar op in te spelen. Valid ontwikkelt een cloudplatform voor het monitoren en aansturen van de toegangssystemen van Boon.

In een proof of concept heeft Valid medio 2017 laten zien dat Azure, vergeleken met SAP Hana en Amazon Web Services, de meeste mogelijkheden biedt om de bestaande dashboards naar de cloud te brengen en daar veel meer met de data te kunnen doen. Het heeft vervolgens een pilot uitgerold met de toegangssystemen die in wc’s van wegrestaurants staan. Boon kan te zijner tijd opschalen om de vele duizenden draaideuren, poorten, barrières en tourniquets die het bedrijf wereldwijd levert in het platform op te nemen. In het najaar van 2018 is het nieuwe platform gelanceerd.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6790133). © Jaarbeurs IT Media.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2020 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.