Managed hosting door True

AntTail helpt MSD met logistiek farmaceutische middelen

Channel Awards 2019, Special Awards, Channel Project of the Year

 

Zorginformatiesysteem farmacie apotheek

AntTail heeft in samenwerking met MSD Nederland een oplossing ontwikkeld: GDP@Home. GDP betekent ‘Good Distribution Practice’, een norm die wordt gebruikt in de logistiek (productie, opslag, vervoer) van farmaceutische middelen. Dankzij GDP@Home kunnen medicijngebruikers, artsen en apothekers de bewaarcondities van de medicatie bij de patiënt thuis controleren. Voor de vakjury van de Channel Awards 2019 reden om het project ‘GDP@Home’ te nomineren in de categorie Channel Project of the Year.

De temperatuurgevoelige medicijnen worden in een speciale PenguinBox (koelbox) met bluetooth iot-sensoren bij de patiënt afgeleverd. Via een applicatie, ontwikkeld op het low-code platform van Mendix, kan een patiënt via zijn smartphone de sensordata bekijken. Zo kan hij zien of de medicatie nog op de juiste temperatuur en dus bruikbaar is. Bijkomende voordelen van deze informatie zijn dat er niet onnodig medicijnen worden weggespoeld (en in de waterzuivering terechtkomen) of bij een apotheker worden weggegooid (ongebruikte medicijnen kunnen naar een volgende gebruiker).

Transparantie wordt gecreëerd door het eenvoudig en duidelijk beschikbaar maken van data. Hiervoor heeft AntTail gekozen voor het low-code platform van Mendix. De backoffice van AntTail is gebouwd op Amazon Web Services, maar de frontoffice-applicatie moet erg flexibel en aanpasbaar zijn zodat het past binnen de workflow en standaarden van de klant. Met een bluetooth add-on en de Mendix-applicatie is de sensorinformatie via elke smartphone te bereiken. Het maken van de demo-app duurde circa zes weken. Ook het uitrollen naar dertig verschillende locaties in Nederland kende geen problemen. ‘Version control’ en ‘debugging’ zijn geïntegreerd in de Mendix-suite, dus vormen ook geen grote obstakels.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6790114). © Jaarbeurs IT Media.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2020 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.