Managed hosting door True

Axveco scoort met cash management coin

Channel Awards 2019, Reseller Awards, Trusted Advisor of the Year

 

Trusted Advisor

Het Amsterdamse consultancybedrijf Axveco levert Barentz een cash management-oplossing. Deze oplossing, gebaseerd op blockchain, helpt de leverancier van onder meer ingrediënten voor voedingsmiddelen om boekhoudingsverschillen achteraf te voorkomen. Dit moet leiden tot een vereenvoudigingen van administratieve handelingen en kostenbesparingen. Voor de vakjury van de Channel Awards 2019 reden om Axveco te nomineren in de categorie Trusted Advisor of the Year.

In 2017 schakelde Barentz de hulp van Axveco in om de mogelijkheden van blockchain-technologie te verkennen. Dat bestond uit inhoudelijke training, gevolgd door een use case-verkenning en selectieworkshop. Uiteindelijk is gekozen voor een zogeheten cash management coin (cmc). Dit is in feite een openstaande vordering tussen de diverse dochterondernemingen, behorende bij een geleverde dienst, zoals een inkoopopdracht.

Door direct af te rekenen in coins en dit vast te leggen in een smart contract, kunnen er geen verschillen ontstaan in de boekhouding en voorkomt men discussie achteraf. Tevens biedt cmc direct de mogelijkheid de diverse betalingen te netten, waardoor er slechts nettobetalingen plaatsvinden. Een ander voordeel is dat deze smart contracts en vastgelegde transacties niet eenzijdig zijn aan te passen. Hierdoor kunnen alle dochterondernemingen vertrouwen op de vastgelegde, gezamenlijke boekhouding van betalingen binnen het bedrijf, zonder noodzakelijk eenzelfde boekhoudpakket te gebruiken in iedere dochteronderneming. Axveco hoopt de cash management coin in de toekomst ook bij andere partners aan te kunnen bieden.

Terug naar alle genomineerden
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6784985). © Jaarbeurs IT Media.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2020 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.