Managed hosting door True

Michiel van Vlimmeren: credits voor nieuw partnernetwerk HPE

Channel Awards 2018, Channel Personality of the Year

 

Michiel van Vlimmeren

Het was niet niks toen HP aankondigde om het bedrijf op te splitsen in HP Inc. en Hewlett Packard Enterprise (HPE). HPE stootte vervolgens zelf nog enkele bedrijfsonderdelen af, maar deed ook enkele overnames. Allemaal ontwikkelingen die zorgden voor een nieuwe propositie bij HPE; een propositie waarbij ook een nieuw partnerecosysteem hoorde. Ook in Nederland, en het is mede door managing director Michiel van Vlimmeren dat dit Nederlandse partnernetwerk succesvol werd opgebouwd. Voor de redactie van Channelweb reden om Michiel van Vlimmeren te nomineren in de categorie Channel Personality of the Year.

Het is oktober 2014 als HP besluit het bedrijf in tweeën op te splitsen, een beslissing waaruit HPE wordt geboren. Het tumult rondom dit bedrijf is echter niet direct weg, Het nieuwe bedrijf doet meerdere overnames, maar stoot ook verschillende bedrijfsonderdelen af. Gevolg is een nieuwe propositie in de markt waarbij HPE een nieuw partnerecosysteem moet optuigen. In Nederland gebeurt dit de afgelopen voortvarend onder leiding van de Nederlandse directeur Michiel van Vlimmeren. Hij zet daarbij in op vier groepen partners: serviceproviders systemintegratoren, technologiepartners en de meer traditionele businesspartners.

De rol die partners bij HPE in Nederland vervullen gaat verder dan platte verkoop; ze zijn onderdeel van de totaaloplossing. Daardoor werkt HPE Nederland ook anders samen met zijn partners en wordt er meer in co-creatie gewerkt. Deze nieuwe manier van kanaalbenadering uit zich onder andere in de HPE-community Cloud28+, waarin serviceproviders aan elkaar gekoppeld worden en kennis onderling uitwisselen. Hierin heeft HPE hybride it niet alleen in zijn propositie doorgevoerd, maar ook in zijn partnerecosysteem.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6416298). © Jaarbeurs IT Media.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2020 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.