Managed hosting door True

Meer focus patiënten Erasmus MC door twin datacenter

Channel Awards 2018, Special Awards

 

Zorg ipad ziekenhuis

Datacenter Bytesnet heeft samen met The Datacenter Group voor het Erasmus medisch centrum in Rotterdam een twin datacenter-concept ontwikkeld waardoor de ict-infrastructuur van het ziekenhuis altijd beschikbaar blijft. Door het datacenter uit te besteden kan het Erasmus zich voortaan volledig focussen op hun kerntaak: de zorg van patiënten. Voor de algemene jury van de Channel Awards 2018 reden om het Twin datacenter-concept te nomineren in de categorie Best Channel Project of the Year.

Het Erasmus Medisch Centrum voerde op ict-gebied altijd alles zelf uit. De afgelopen tien jaar heeft de complexiteit en afhankelijkheid van de ict zo’n enorme vlucht gemaakt, dat er bij het bestuur van het ziekenhuis een discussie ontstond over welke ict-zaken zij het best zelf konden uitvoeren en welke overgelaten konden worden aan een externe partij. Met hun it-infrastructuur beheert het ziekenhuis namelijk naast patiëntgegevens ook andere bedrijfskritische processen, zoals de alarmcentrales en het monitoren van patiënten die bijvoorbeeld op de intensive care liggen. Alles wat een ziekenhuis draaiende houdt. Het Erasmus MC heeft als eerste academisch ziekenhuis de stap durven nemen om alle datacenters volledig extern onder te brengen.

Door het uitbesteden van de it-infrastructuur bespaart het ziekenhuis jaarlijks ongeveer 20 procent. Het Erasmus MC realiseert nu tegen lagere kosten meer functionaliteit, hogere beschikbaarheid en een betere beveiliging. De gewenste kwaliteits- en veiligheidsnormen worden gewaarborgd door de uitgebreide certificering van Bytesnet en The Datacenter Group, inclusief normen specifiek gericht op informatiebeveiliging in de zorgsector, onder meer met het oog op elektronische patiëntendossiers.

Terug naar alle genomineerden

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6415831). © Jaarbeurs IT Media.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Channel Awards 2020 en netwerken met vertegenwoordigers uit het Nederlandse ict-verkoopkanaal? Reserveer dan nu uw plekken en zorg dat u aanwezig bent bij de spectaculaire uitreiking in de Utrechtse Jaarbeurs!Partners 2019 

Gold

Silver

Bronze

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.